Martin Sinković zaveslao do zdravih navika

Veslač Martin Sinkovićna Jarunu je predstavio zdravi brend usmjeren na stvaranje ukusnih i hranjivih proizvoda na bazi zobi, Row Spirit.

Jedna od najljepših sportskih priča započela je 1999. godine kada Martin Sinković započeo svoju veslačku karijeru koja traje sve do danas. Iako cijela priča o godinama truda, rada, odricanja i nanizanih medalja ima poseban sjaj, Martin uvijek ističe i same početke, koji nisu najavljivali ovako velike pobjede. Kao i svi, i on je imao manje slavne dane i prolazio određene izazove. Kao vrlo nestašno dijete nekoliko je puta bio na rubu da ga izbace iz veslačkog kluba, a sa 16 godina vaga je pokazivala 108 kg. Kako je vrijeme odmicalo i došlo je do prvih ozbiljnijih sportskih rezultata, budila se i njegova svijest o vrijednosti sporta, obrazovanja, podrške najbližih i ispunjenog života, ali i zdrave prehrane.

Dvadeset godina svakom segmentu života pristupa jednako: daje sve od sebe i uvijek vjeruje da se trud isplati. Da bi bio najbolji u veslanju, trenira dvaput dnevno, a dane kada ima samo jedan trening od milja zove pauzom.

‘Putovanja su moja strast, ali ponekad su putovanja samo dio procesa koji treba proći da dođem na neko natjecanje i tada su više stres nego užitak. Na takvim putovanjima, kada presjedam s jednog leta na drugi ili iz aviona ili kombija jurim na stazu sastaviti čamac da stignem na trening, često nemam vremena pojesti kvalitetan i uravnotežen obrok. Ponekad, posebno na državnom prvenstvu u veslanju, natječem se u više disciplina koje su na rasporedu jedna za drugom te ne idem ni na podjelu medalja, a kamoli nešto pojesti’, objašnjava Martin Sinković.

I tako je s vremenom, i zahvaljujući raznim situacijama u kojima se našao, počeo razmišljati o užini, odnosno, međuobroku koji će zadovoljiti sve kriterije užurbanog života. Shvatio je da je jako teško pronaći hranu koju je lako ponijeti sa sobom, koja ne zahtijeva velike pripreme, zdrava je, odobrena od renomiranih nutricionista, a i – fina. Budući da na tržištu nije postojao proizvod koji bi zadovoljio sve navedene kriterije, odlučio je potražiti zdrav kompromis, a Row Spirit je upravo to – zdrav kompromis, za trenutke kada imate potrebu za zdravim i finim doručkom, užinom ili samo za običnim grickanjem. 

‘Row Spirit za mene je priča proizašla iz osobne potrebe, a nastavljena iz čiste ljubavi i entuzijazma da sa svima podijelim ono što je meni fino za grickanje’, zaključuje naš proslavljeni olimpijac.

Row Spirit Martina Sinkovića zdrav je brend usmjeren na stvaranje ukusnih i hranjivih proizvoda na bazi zobi s misijom da pomogne ljudima da žive zdravije nudeći visokokvalitetnu, prirodnu i održivu hranu.

Manuela i Martin Sinković

Manuela i Martin Sinković

U ponudi se mogu pronaći zobene kaše, ali i male gotove slatke i slane zalogaje na bazi zobi. Zobene kaše dolaze u zanimljivim kombinacijama Kvinoja, jabuka i cimet; Kvinoja, lješnjak i čokolada, Chia, kokos i jabuka te uskoro Jagoda, kokos i chia. Slatki zalogajčići Muesli hearts dolaze u okusima Kokosa; Čokolade i lješnjaka te Brusnice, višnje i chia sjemenki, a slane u kombinaciji Rajčice i bosiljka i s okusom Sira.

Nutricionistkinja i voditeljica zdravstvene skrbi i prehrane Hrvatskog olimpijskog odbora, mag. pharm. Mimi Vurdelja, ističe zob kao najkompletniju namirnicu koja se diljem svijeta smatra poželjnom hranom zbog svog sjajnog nutritivnog sastava.

Znanstvene studije pokazuju da zob, zahvaljujući svom prehrambenom bogatstvu, ima sva potrebna svojstva koja će sportašima, kao i svima koji su pretrpani dnevnim obvezama, osigurati neophodnu energiju te ih pripremiti za naporan trening ili radni dan. Naime, ugljikohidrati iz zobi tijelo uz pomoć vitamina B skupine kvalitetno opskrbljuju neophodnom energijom. Bogatstvo složenih ugljikohidrata i minerala poput kalija čine zob sjajnim izvorom energije koja znatno povećava sportski performans s osjetno manje umora.

Za sportaše i sve osobe izložene velikim naporima zob je dobar odabir jer je sjajan izvor energije i nutrijenata koji štite organizam od prevelikog trošenja izazvanog fizičkim i psihičkim stresom.

‘Još prije dvadesetak i više godina mnogi su sportaši, poput kajakaša, veslača, jedriličara, zob uvrstili u svoj prvi jutarnji obrok, ponekad ga obogatili voćem i medom ili bobičastim voćem i žlicom tekuće Omege 3 nezasićenih masti iz mora kako bi trening, natjecanje ili radno aktivan dan odradili na najbolji mogući način i bili spremni za nove izazove. Danas, izvrsna ponuda instant-obroka sa zobi omogućava da se zdrav obrok konzumira i na dugim putovanjima i pripremama, kao i na radnom mjestu i u studentskim i školskim klupama’, zaključuje Vurdelja.

K.I. / Foto: promo


50. medalja braće Sinković na Jarunu


Tagged: , , , , , , , ,