Matanićev Zvizdan najbolji na 62. Puli

Proglašeni su pobjednici 62. Pulskog filmskog festivala na kojem je prikazano 128 filmova u 12 različitih filmskih programa, od kojih je pet natjecateljskih: Hrvatski program, Međunarodni program, Susjedi i prijatelji, Kratka Pula i Studentski program.
Dalibor Matanić-ZvizdanImenovani su članovi četiri različita ocjenjivačka suda (od kojih je jedan za program Kratka Pula i Studentski program) koja su birala najbolje filmove i filmske profesionalce.

Dobitnik Velike Zlatne Arene 62. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je ‘Zvizdan’, redatelja Dalibora Matanića, produkcijske kuće Kinorama i producentice Ankice Jurić Tilić. Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena ‘za film koji ima sposobnost doprijeti do gledatelja sa svojom porukom kroz odlično artikuliranu narativnu strukturu i originalne glumačke izvedbe.’

Film ‘Zvizdan’, redatelja Dalibora Matanića, također je osvojio nagradu Zlatna Arena za najbolju režiju, za najbolju glavnu žensku ulogu, za najbolju sporednu žensku ulogu, za najbolju sporednu mušku ulogu te Zlatnu Arenu za kostimografiju.

Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu ‘Bit ćemo prvaci svijeta‘, redatelja Darka Bajića s prosječnom ocjenom 4,85.

A. S.


Dalibor Matanić, Ankica Jurić Tilić i Tihana Lazović
Matanićev Zvizdan nagrađen u Cannesu
Tagged: , , , , , , , , , , ,