Matija Cvek: Art video balada Nasloni se

‘Nasloni se’ nova je pop balada Matije Cveka u suradnji s pijanistom Matijom Dedićem za koju spot potpisuje fotografkinja Mare Milin.

U zagrebačkom caffe baru Egoist održana je promocija pjesme i spota ‘Nasloni se’ glazbenika Matije Cveka u suradnji pijanistom Matijom Dedićem. Obilježila ju je iznimna podrška kolega iz glazbene industrije te brojna poznata lica iz društvenog života.

Nakon što je publiku osvojio singlovima ‘Visine’, ‘Praviš me ludim’, ‘Drama’ i ‘Probudi se’ u suradnji sa splitskim TBF-ovcima, Cvek se vraća s baladom koju odlikuju iznimno nježni stihovi i moderan pop zvuk te tematika koja dodiruje aktualna društvena pitanja.

Tekst za pjesmu potpisuje sam Matija Cvek, a za glazbu je uz njega zaslužan stalan suradnik i glazbeni producent Alan Dović, koji je radio i aranžman.

‘Ovo je jedna od onih pjesama koje su strpljivo čekale svoje vrijeme, zakopane u ladici ideja. Neopisivo mi je draga zbog poruke koju prenosi i osobno me podsjeća na trenutke koji su bili motivacija u pisanju’, riječi su Matije Cveka.

‘Pjesma ‘Nasloni se‘ odnosi se na ljude čija se patnja vidi golim okom, ali i ne vidi. Modrice dolaze, prolaze, hematomi se raspadaju, ali oni mentalni ostaju dugo i predugo. Pokušala sam učiniti da u ovoj pjesmi govorim jezikom razumljivih simbola i jednostavnosti. Govorimo tijelom, licem, kosom, kožom. I chiaro-scuro estetikom svijetlog naspram mračnog. Scene su kao yin-yang, univerzalne, možete ih shvatiti na ovaj ili onaj način. Svjetlo u tami ili mrak u svjetlu. Kako god vam paše. Nismo svi isti i ne liječimo se na isti način. Nadam se da smo svi skupa poslali neku poruku nade i empatije za sve koji pate ili zacjeljuju’, objasnila je Mare Milin.

M. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,