Mayar Sherif pobjednica WTA Makarska Opena

Najbolja egipatska tenisačica i treća nositeljica turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar Mayar Sherif slavila je protiv druge nositeljice Talijanke Jasmine Paolini i to nakon gotovo tri sata sjajnog meča i velike drame, rezultatom 2:6, 7:6, 7:5.

Ovo je definitivno bio najbolji meč turnira u Makarskoj, Paolini je Sherif bila dostojna suparnica i držala se do samoga kraja, a na trenutak se činilo da bi Talijanka mogla i pobijediti. Ipak, u meču prepunom uzbuđenja Sherif je u odlučujućim trenucima bila mirnija i bolja te je zasluženo došla do titule.

Jasmine Paolini pobijedila je 2021. na ovom turniru koji se te godine posljednji put održavao u Bolu, a ovo je već drugo makarsko izdanje.

Posebna izaslanica predsjednika Vlade, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je pehar pobjednici Sherif, a makarski gradonačelnik Zoran Paunović Paolini.

‘Hvala svima koji su podržali turnir, hvala publici koja je tjedan dana bodrila naše tenisačice, hvala volonterima i čitavom timu WTA Makarska Opena, bio je ovo tjedan slavljenja ženskog sporta i tenisa u kojem smo navijali, uživali, ali smo se i dobro zabavili. Grad Makarska je odličan domaćin, reakcije tenisačica su iznimno pozitivne, s veseljem se vraćaju na naš turnir. Vidimo se dogodine. Samo nam je nebo granica’, poručio je direktor turnira Feliks Lukas.

Makarska poželjna turistička i sportska destinacija

‘Iako hoteli sezonu tradicionalno otvaraju već za Uskrs, WTA Makarska Open je onaj forte, globalno prepoznatljiv događaj, značajan iskorak zahvaljujući kojem turistima nudimo zanimljive sadržaje i iskustvo izvan glavne turističke sezone. Gradimo Makarsku podjednako poželjnu kao turističku i sportsku destinaciju i paralelno radimo na kandidaturi Makarske za Europski grad sporta 2024. za što imamo sve predispozicije’, izjavio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Pobjeda Sherif vrhunac je teniskog tjedna u Makarskoj u kojem je, uz nastup nakon finalnog meča, svjetski poznata pijanistica Lola Astanova snimila spot na bikovskom Skywalku, a prestižni međunarodni medijski brend Sport Illustrated imao premijeru globalne serije evenata inspiriranih tenisom ‘Sports Illustrated Center Court’. Tim WTA turnira na čelu s direktorom Lukasom još je jednom odradio dobar posao ne samo za ženski sport nego i za promociju prekrasne Makarske. Letvica je podignuta visoko, očekivanja za iduću godinu još su veća.

A.R. / Foto Kevin Clément


Jule Niemeier pobjednica WTA Makarska Opena


Tagged: , , , , , , , ,