Međimurje Mlado… živahna i nježna vina

Međimurske vinarije su i ove godine, ponovno sredinom studenog, na tržište izbacile Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2021.Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je udomaćio Cogito Cafe U dvorištu, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina, kojem očito raste popularnost.

Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo devet vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar.

Međimurje Mlado (da parafraziramo čuvenu pjesmu ‘Međimurje Malo’) nježno je, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede. Najbolje je kvalitete u periodu od tri mjeseca od puštanja na tržište, a vrhunac se očekuje oko Božićnih blagdana.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Puni sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.

A. S. / Foto: Vinart


Tagged: , , , , , ,