Medina čitanka: Stanislava Nikolić Aras

Udruga za promicanje književnosti i kulture Polja kulture i pub Medina škrinja održavaju treću (sasvim ležernu) književnu večer ‘Medina čitanka’. Predstavit će se autorica Stanislava Nikolić Aras sa zbirkom poezije ‘Takve se stvari događaju ljudima’ (Algoritam, 2014.).Medina-čitanka-Stanislava Nikolić Aras ‘Medina čitanka’ održat će se 22. siječnja u 19 sati u Medinoj škrinji u Varaždinu. Posjetitelje puba čeka i novi ‘Medin književni letak’ s poezijom gošće. Moderiraju Iva Tkalec i Nataša Ilić.

Stanislava Nikolić Aras rođena je u Trogiru 1972. god. Studij kroatistike pohađa u Zadru od 1992. do 1996. Diplomira sa zvanjem profesora hrvatskog jezika i književnosti. Živi u Zadru do 2014. Radi kao nastavnik hrvatskog jezika i književnosti u Zadarskoj privatnoj gimnaziji 15 godina. Također surađuje pišući za novine, kazalište, Agenciju za odgoj i obrazovanje, festival novog kazališta, umjetnički je voditelj umjetničke organizacije Teatro Verrdi, član udruge zadarskih pisaca Zapis, moderira književne večeri, jedan je od organizatora festivala Kalibar, aktivno sudjeluje u kreiranju kulturnog života grada Zadra.

Objavljivala je u časopisima: Quorum, Forum, Zadarska smotra, Poezija, Tema, Literat; internet portalima: Arteist, Knjigomat, Almoust famous, Proletter. Za kratku priču dobila je nagrade: Mate Raos, nagrada Matice hrvatske u Vrgorcu 2012; nagrada Vranac, knjižare Karver iz Podgorice 2013. i 2014. Zbirka priča ‘Meke granice’ je pred objavljivanjem u nakladničkoj kući Algoritam uz potporu Ministarstva kulture. Zbirku poezije ‘Takve se stvari događaju ljudima’, objavljuje u nakladničkoj kući Algoritam 2014. Zbirka poezije ‘Nedolično i vrijedno spomena’ čeka objavljivanje u nakladničkoj kući Durieux. Trenutno živi u Dubrovniku.

I. T.


Željka Čeč Horvat_Moramo postati konkretni
Medina čitanka: Željka Horvat Čeč
Tagged: , , , , , , , , , , , , ,