Melodije Jadrana ponovno u Splitu

Prestižni glazbeni spektakl ‘Melodije Jadrana’ vraćaju se u Split. Tijekom tri dana manifestacije, od 23. do 25. lipnja posjetitelji će na atraktivnoj lokaciji Galerije Meštrović imati priliku poslušati različite glazbene žanrove, a vrhunac će biti posljednji dan, na Večeri novih pjesama – ‘Hit ljeta’.

‘Trudili smo se obuhvatiti najbolje od naše zabavne i pop glazbe. Drago mi je da su se odazvala najveća imena naše glazbene scene, ujedno svi moji kolege i prijatelji koji su podržali novi glazbeni projekt i dali nam odmah u startu dodatan vjetar u leđa. Melodije Jadrana bit će prava revija glazbe. Prvog dana manifestaciju otvara ‘Misa Mediterana’ renomiranog skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić.

Druge večeri publika će imati priliku poslušati čuveni TBF u jednom novom, akustičnom izdanju, a 25. lipnja očekuju nas novi hitovi najpoznatijih izvođača“, rekao je Tomislav Mrduljaš, direktor Dalmacija koncerta i Melodija Jadrana 2023. na konferenciji za medije u Splitu.

‘Ideja je bila da okupimo najpopularnije izvođače koji će izvesti 20-ak pjesama koje će obilježiti ovo ljeto. Želim istaknuti kako su se svi izvođači odmah odazvali i prihvatili poziv da njihove najnovije pjesme počnu život baš na Melodijama Jadrana’, istaknuo je Neno Belan, umjetnički savjetnik ispred HDS-a.

Nastupit će, među ostalim, Doris Dragović, Giuliano, Ivica Sikirić Ićo, Goran Karan, Elis Lovrić, Hari Rončević, Jelena Rozga, Jole, klapa Kampanel, Marko Tolja, Matija Cvek, Neno Belan, Domenica, Mia Dimšić, Pavel, Petar Grašo i Nina Badrić, Rišpet, Tedi Spalato, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Zorica Kondža i Jacques Houdek.

Kako je istaknuto, riječ je o revijalnoj večeri, na kojoj se neće dodjeljivati nagrade, a u izravnom prijenosu moći će se pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji. Voditelj programa bit će Duško Ćurlić.

Melodije Jadrana – prava revija glazbe

Kako je istaknuto na konferenciji, manifestaciju su podržale nacionalne strukovne udruge Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i Hrvatska glazbena unija. Jedan od najpoznatijih domaćih autora, Tonči Huljić istaknuo je kako je zbog prilike da svoju ‘Misu Mediteranu’ opet izvodi u Splitu odbio neke druge ponude.

‘Misa Mediterana koju sam napisao sa svojom kćeri Hanom sada ima svoj život u svijetu, jedinstvena je. Moja je velika želja bila da ju promoviram u Splitu, a s obzirom da su Melodije Jadrana prava revija glazbe, odlučio sam da je to idealna prilika. Tim više što je riječ o atraktivnoj lokaciji – Galeriji Meštrović na kojoj smo ju i praizveli, a opet će pjevati i Hana’, rekao je Tonči Huljić, čija će se pop misa moći poslušati 23. lipnja.

Huljić je istaknuo i kako svaka sezona mora imati svoju pjesmu, a manifestacije poput Melodija Jadrana prilika su da pjevači pokažu što mogu ponuditi publici ovoga ljeta.

‘U Splitu smo svirali na masu mjesta, velika je stvar nastupati na takvoj jednoj lokaciji kao što je Galerija Meštrović. Pripremamo nešto novo, akustični koncert. Prearanžirali smo pjesme, malo ih okrenuli, neke imaju i skroz novu muziku. Velika je čast, ali i izazov i uzbuđenje. Veselimo se’, rekli su Saša Antić i Luka Barbić iz TBF-a, koji će svoj akustični koncert ‘Splitski đir’ održati 24. lipnja.

Melodije Jadrana, u čiji tim ulazi i kreativni producent Nikša Sviličić te Aljoša Bašić, izvršni direktor Dalmacija koncerta, već sad pretendiraju postati najsnažniji glazbeni događaj na početku ljeta kao uvertira vrhuncu ljetne sezone. Predstavljanjem novih skladbi najpoznatijih izvođača, kao i novih glazbenih imena, Melodije Jadrana povezat će mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi te publici ponuditi pregršt novih pjesama. Perspektiva same manifestacije otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more.

V. R. / Foto: Saša Stojanović Sapa
Tagged: , , , , , , , , , ,