Mick Jagger proslavio 80. rođendan uz reizdanje albuma Forty Licks

Jedno od najvećih imena u povijesti rock glazbe, neponovljivi Mick Jagger proslavio je 26. srpnja jubilarni 80. rođendan, a kao poklon fanovima The Rolling Stones su odlučili plasirati reizdanje čuvenog albuma ‘Forty Licks’.

Antologijsko izdanje donosi hitove koji su, osim što su svojevremeno vladali glazbenim top listama, utabali put novim umjetničkim standardima. Naravno, riječ je o pjesmama kao što su ‘Satisfaction’, ‘Miss You’, ‘Brown Sugar’, ‘Paint It, Black’, ‘Honky Tonk Women’, ‘Get Off Of My Cloud’ i ‘Angie’.

Originalno objavljena 2002. godine, kolekcija je plasirana u čast 40 godina karijere kultnog benda te predstavlja prvu sveobuhvatnu retrospektivu koja objedinjuje najznačajnije pjesme iz dugogodišnje karijere benda. Iste godine album je prodan u 7 milijuna primjeraka te je paralelno obilježio početak svjetske turneje ‘Licks’ koja se pretvorila u globalni spektakl s čak 117 nastupa održanih diljem svijeta, učinivši je drugom turnejom s (tada) najvećom zaradom u povijesti.

Reizdanje albuma ‘Forty Licks’, idealan je izbor za najvjernije fanove Stonesa, kao i za one kojima će poslužiti kao autentično rock n’ roll iskustvo i približiti esenciju onoga zbog čega je ovaj sastav stekao kultni status te nosi titulu jednog od najutjecajnijih rock bendova ikad.

Novo izdanje s 40 najvećih hitova iz karijere benda koji zaslužuje pridjev legendarni, po prvi put je dostupno u digitalnom obliku, dok će u petak, 28. srpnja, biti objavljena limitirana CD kolekcija, kao i ograničen broj crnih vinil ploča u raskošnom pakiranju.

D.Č. / Foto: Mark Seliger


The Rolling Stones: Biografija na 60. rođendan


Tagged: , , , , , ,