The Rolling Stones: Album snimki s tajnih koncerata

Nastup The Rolling Stonesa na pozornici El Mo smatra se jednim od ključnih događaja u povijesti rock glazbe, a 45 godina kasnije, ovi značajni dani Stonesa doživljavaju reinkarnaciju u obliku izdanja ‘Live At The El Mocambo’.O doživljajima i snimkama nastalim na slavnim tajnim El Mocambo koncertima s kraja 1970-tih priča se sve ovo vrijeme, a sada su po prvi puta okupljene u službenom izdanju diskografske kuće Universal Music. Album The Rolling Stones – ‘Live At The El Mocambo’ sadrži i neke dosad nikad objavljene snimke, a dostupan je i na glazbenim platformama.

Upravo objavljeno izdanje donosi dosad rijetko dostupne snimke možda najspominjanijih nastupa iz nevjerojatne 60 godina duge karijere Stonesa. Na tim legendarnim tajnim koncertima, održanim u jednom od omiljenim im gradova – u poznatom klubu u Torontu pred svega 300 ljudi po večeri – svirale su se pjesme za sva vremena: od ‘Mannish Boy’ Muddyja Watersa i ‘Crackin’ Up’ Boa Diddleyja, preko klasika kao što su ‘Let’s Spend The Night Together’ i ‘It’s Only Rock ‘N’ Roll’, pa natrag do bluesa uz Big Maceov ‘Worried Life Blues’ i ‘Little Red Rooster’ Willieja Dixona.

‘Worried About You’ tada je premijerno izveden uživo, a među kultnim hitovima nalaze se još i ‘Honky Tonk Women’ te ‘Rip This Joint’. Danas, 45 godina kasnije, The Rolling Stones slušatelje vode na putovanje kroz vrijeme i ludost, sve do njihovih najranijih dana, kada su se tek gradili temelji jednog od najvećih svjetskih rock ‘n’ roll bendova.

‘Live At The El Mocambo’ dostupan je na dvostrukom CD-u, posebnim vinilnim izdanjima te u standardnom digitalnom formatu. Na njemu se, uz sve pjesme odsvirane na koncertu 5. ožujka 1977., nalaze i tri bonus pjesme s nastupa 4. ožujka 1977. čije nove mikseve potpisuje Bob Clearmountain.

U. M. / Foto: Helmut Newton

Tagged: , , , , , , ,