The Rolling Stones: Reizdanje albuma i neotkrivena pjesma

Legendarni The Rolling Stones otkrili su da će još jedan od dragulja njihove diskografije doživjeti reizdanje u svom punom sjaju. Riječ je o klasiku ‘Goats Head Soup’, objavljenom 1973. godine. Povodom te najave objavljena je i dosad neotkrivena pjesma ‘Criss Cross’:

Reizdanje albuma ‘Goats Head Soup’ može se očekivati 4. rujna, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i vinyl box set. Obožavatelji će na deluxe reizdanju imati priliku poslušati deset bonus pjesama, među kojima će se naći i tri do sada neobjavljene pjesme ‘Criss Cross’ te ‘All The Rage’ i ‘Scarlet’, na kojoj je gitaru odsvirao Jimmy Page.

Box setovi će sadržavati i ‘Brussels Affair’, live album od 15 pjesama snimljen 1973. godine za vrijeme koncerta u Belgiji. Na izdanju će se naći klasici poput ‘Tumbling Dice’, ‘Midnight Rambler’ i ‘Jumping Jack Flash’. Uz navedena glazbena iznenađenja, dostupna će biti i ekskluzivna knjiga od 100 stranica koja će sadržavati fotografije te eseje čiji su autori Ian McCann, Nick Kent i Daryl Easlea.

Album ‘Goats Head Soup’ objavljen je 1973. godine te je ostvario velik uspjeh. Na izdanju se našla očaravajuća balada ‘Angie’, koja je po objavi sastavu osigurala najveći komercijalni uspjeh do tad. Uz nju, na ‘Goats Head Soup’ našle su se ‘Dancing With Mr. D’ i ‘Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)’, koje su se tijekom godina istaknule kao pravi rock klasici.

M. M. / Foto: Aubrey Powell


Tagged: , , , , , , , ,