The Rolling Stones: Još jedna neobjavljena pjesma

Nakon što su The Rolling Stones otkrili da će njihov klasik ‘Goats Head Soup’ doživjeti reizdanje i predstavili dosad neobjavljenu pjesmu ‘Criss Cross’, legendarni rockeri svijetu su pružili još jedan davno snimljeni glazbeni dragulj. Riječ je o pjesmi ‘Scarlet’, koja je snimljena 1974. godine i u čijem su kreiranju sudjelovali Rick Grech i veliki Jimmy Page.

 

‘Sjećam se da smo se našli u istom studiju kao i Led Zeppelin. Imali smo rezerviran termin za snimanje nakon njih, baš su bili na odlasku kad je Jimmy odlučio da će ostati. Nije nam bila namjera da napravimo zajedničku pjesmu, željeli smo da to bude nekakav demo, samo da možemo osjetiti glazbu. Na kraju je rezultat bio vrlo dobar, a s imenima koja su sudjelovala u tom procesu, bila bi šteta da to ne ugleda svjetlo dana”, otkrio je Keith Richards.

Reizdanje albuma ‘Goats Head Soup’ možemo očekivati 4. rujna, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i vinyl box set. Obožavatelji će na deluxe reizdanju imati priliku poslušati deset bonus pjesama, među kojima će se uz ‘Scarlet’ i ‘Criss Cross’ naći i još jedna neobjavljene pjesma ‘All The Rage’.

Box setovi će sadržavati i ‘Brussels Affair’, live album od 15 pjesama snimljen 1973. godine za vrijeme koncerta u Belgiji. Na izdanju će se naći klasici poput ‘Tumbling Dice’, ‘Midnight Rambler’ i ‘Jumping Jack Flash’. Uz navedena glazbena iznenađenja, dostupna će biti i ekskluzivna knjiga od 100 stranica koja će sadržavati fotografije te eseje čiji su autori Ian McCann, Nick Kent i Daryl Easlea.

Album ‘Goats Head Soup’ objavljen je 1973. godine te je ostvario velik uspjeh. Na izdanju se našla očaravajuća balada ‘Angie’, koja je po objavi sastavu osigurala najveći komercijalni uspjeh do tad. Uz nju, na ‘Goats Head Soup’ našle su se ‘Dancing With Mr. D’ i ‘Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)’, koje su se tijekom godina istaknule kao pravi rock klasici. Reizdanje albuma ‘Goats Head Soup’ na police stiže 4. rujna.

M. M. / Foto: Aubrey PowellTagged: , , , , , , , , , , ,