Midsummer Scene Festival: Dubrovnik peti put

U Dubrovnik stiže lijepa vijest kao najljepše priznanje ususret početku jubilarnog petog izdanja Midsummer Scene festivala. Prestižni The Bermuda Festival od Performing Arts pozvao je na gostovanje Shakespeareovu komediju ‘San Ivanjske noći’ i tako još jednom potvrdio svjetsku kvalitetu i zanimljivost jedinog kazališnog festivala u Hrvatskoj na engleskom jeziku.Na predstavljanju Midsummer Scene Festivala u palači Sponza, koji se od 20. lipnja do 4. srpnja održava na dubrovačkom Lovrijencu, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić izjavila je: ‘Grad Dubrovnik već petu godinu podržava Midsummer Scene festival koji je važan doprinos ukupnoj kulturno-turističkoj ponudi u našem gradu. Midsummer scene jedini je festival koji izvodi svoj program na engleskom jeziku, a s obzirom na strukturu posjetitelja koju imamo to je zanimljivo našim i stranim gostima, jer svi koji razumiju engleski jezik mogu uživati u dosezima i sadržajima Midsummer Scene Festivala. Drago mi je da festival raste i razvija svoj program i mislim da u narednim sezonama može i dalje raditi na podizanju kvalitete sadržaja!’

Glumačka postava ‘Sna Ivanjske noći’ u palači Sponza odigrala je nekoliko zanimljivih scena iz razigrane, zanimljive Shakespeareove priče i tako najavila nadolazeće dane te raznovrstan osvježeni program. Pod redateljskom palicom Helen Tennison, u jednom od najljepših Shakespeareovih djela koje propitkuje ljubav igraju: Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Ben Cutler, Lainey Shaw i Paul Sockett.

‘Ne izgleda tako davno kada su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica započeli s ovim projektom u suradnji s Brilliant events i Honey-Tongued Theatre Production ne znajući kako će se razvijati kroz godine. Danas smo zaista ponosni i zadovoljni što imamo ovakav međunarodni festival na engleskom jeziku koji ne samo da primarno ide sa Shakespeareom na Lovrijencu kako je u početku bilo zamišljeno, nego uključuje i druge teatre koje dolaze na gostovanje te kulturne ustanove grada Dubrovnika kao što će ove godine biti Dom Marina Držića, Umjetnička Dubrovnik i Dubrovački simfonijski orkestar’, izjavila je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik.

U palači Sponza po prvi puta će 26. lipnja u 21.30 sati biti predstavljena nagrađena monodrama ‘Henry V’ (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philipa Parra. Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz obljetnički koncert ‘Five Seasons’, koji će se također održati 26. lipnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

U suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Festival će 2. srpnja ugostiti i poljsku predstavu ‘H(2)O’, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska i Piotr Misztela. Zajedno s Domom Marina Držića bit će predstavljen program ‘Dva Barda: Držić i Shakespeare’, 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

T. D.Tagged: , , , , , , ,