Milk: Prvi gay bar u Dubrovniku

Grad Dubrovnik jedna je od najposjećenijih destinacija u Lijepoj našoj, koja osim što obiluje povijesnim građevinama smještenim u starom dijelu grada, ostavlja bez daha i atmosferom koja u njemu vlada.Uz atraktivne lokacije koje su se pojavile u brojnim planetarno popularnim filmovima i serijama, postoje i nova moderna mjesta koja su postala omiljena okupljališta za domaće stanovnike, ali i strane turiste koji rado posjećuju Grad podno zidina smješten na Jadranu.

Budući da se među nedostatcima najčešće spominje kako Dubrovniku nedostaje mjesto gdje bi se LGBT populacija nesmetano okupljala, dubrovačka ugostiteljska ponuda od sad je bogatija za još jedno novo mjesto. Kako bi se privukli novi ljudi, ali i svjetska populacija željna dobre zabave, otvoren je novi ekskluzivni gay bar Milk, koji garantira odličan provod. Nalazi se u povijesnoj jezgri starog grada, a inspiracija za ime potaknuta je američkim biografskim filmom ‘Milk’, u kojem Sean Pean glumi aktivista i političara Harvey Milka, koji se bori za prava homoseksualaca.

Suvlasnici bara Vicko Lazo i Tomislav Ivušić

‘Razmišljali smo kako je Milk koncept i smjer koji je potreban ponudi grada Dubrovnika. Sigurno su i drugi promislili isto, ali očito je da smo mi bili hrabriji u realizaciji projekta. Usporedno sa svjetskim gay destinacijama, mi već kasnimo s ponudom. Dubrovnik je kroz svoju povijest često bio preteča u raznim segmentima i turisti su važan dio naše kulture i egzistencije, a ovo je sigurno pozitivna poruka i ponuda populaciji koja želi svoje mjesto pod suncem’, rekao je jedan od vlasnika bara Tomislav Ivušić.

Glazbeno plesni spektakl započeo je nastupom violončelistice, Ane Rucner, koja je publiku uvela u večer otvorenja. Nakon nje pozornicom su zavladali gosti iznenađenja, House of Flamingo, hrvatska drag queen skupina koja je dodatno podigla atmosferu i napravila spektakl za pamćenje o kojemu će se u Dubrovniku pričati još dugo. U tim nastupima uživali su brojni predstavnici medija, kao i gradonačelnik Mato Franković, Matija Vuica, Darija Mikulandra Žanetić, Gianna Apostolski, Andrija Seifried i Lukrecija Dragić.

Interijer prati najnovije svjetske trendove u uređenju, a najbolji londonski members klub Annabel’s, bio je svojevrsni uzor, tako da ovim prostorom dominiraju ogledala, baršun, šaroliko cvijeće, životinjski uzorci i slični detalji koji već pri samom ulasku, ostavljaju bez daha.

Uz profesionalno osoblje za čiju je radnu odjeću zaslužan dubrovački dizajner sa zagrebačkom adresom, Natalio Đangradović te ponudu koktela s potpisom, svaku večer za glazbenu podlogu i dobru zabavu pobrinut će se razni DJ-i. Osim toga, organizirat će se i razne tematske zabave, nastupi drag queenova kao vrste umjetničkog izražavanja, ali i raznovrsne bar performanse. Na ovo novootvoreno mjesto su dobrodošli svi oni koji šire ljubav i toleranciju, koji imaju dobre namjere bez ikakvih predrasuda i osude, jer Milk je, kako kažu, mjesto koje širi slobodu, ljubav i sreću.

K. Š. / Foto: Lucija Komaić


Tagged: , , , , , , , ,