Mirjana Krizmanić: Danas je manje tolerancije nego prije

‘O toleranciji se mnogo govori, ali premalo zna’, riječi su koje psihologinja, profesorica i spisateljica Mirjana Krizmanić često ponavlja, a upravo ta činjenica potakla ju je da napiše knjigu o toleranciji koja nam je danas itekako potrebna.
Mirjana KrizmanićUz autoricu Mirjanu Krizmanić, knjigu ‘O toleranciji: Koliko smo tolerantni u obitelji, na poslu, u društvu’, objavljenu u izdanju VBZ-a, u Novinarskom domu u Zagrebu predstavile su urednica Koraljka Penavin i psihologinja Nataša Jokić Begić.

‘Svjedoci smo trenutka u kojemu rijeke nesretnih ljudi teku kroz našu zemlju, uzimaju sa sobom ono najvrjednije što imaju, svoju djecu, te u potrazi za boljim životom nailaze na svakojake prepreke, dočekuje ih bodljikava žica i slično. Tolerancija je danas vrlo rijetka, tako da je zaista pravi trenutak da se objavi ova knjiga’, kazala je urednica Koraljka Penavin.

Knjiga Mirjane Krizmanić napisana je prije 12 godina, a od tada do danas, kaže autorica, nije se puno toga promijenilo, a možemo reći da tolerancije danas ima čak i manje nego prije.

Opširnije na: Zagreb IN / Renata Cisar / Foto: FAMA


Mirjana Krizmanić-O toleranciji
Mirjana Krizmanić: O toleranciji

Aida Bagić, Mirjana Krizmanić i Marijana Perinić
Mirjana Krizmanić i Aida Bagić otvorile novu sezonu Ženske priče
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,