Miro Gavran: Kazališni monolozi

Nakon velikog uspjeha romana ‘Portret duše’, Miro Gavran izlazi pred čitatelje s izborom od osamdeset kazališnih monologa iz svojih kazališnih tekstova nastalih u protekla četiri desetljeća.

Čitajući monologe nalik kratkih pričama, proći ćete kroz bogati komediografski i dramski opus u kazalištu najizvođenijeg hrvatskog pisca, čija su djela uprizorena na svim kontinentima, a njegove predstave je vidjelo više od četiri milijuna gledatelja. Bez sumnje će ovi monolozi biti dobrodošli ne samo ljubiteljima kazališne umjetnosti, nego i studentima glume, kandidatima koji idu na prijemni na Akademiju dramskih umjetnosti, kao i srednjoškolskim družinama kada odabiru tekstove za LIDRANO, a i brojnim kazališnim amaterima. Nad nekima od ovih tekstova ćete se zamisliti, neki će vas emotivno dodirnuti, a neki dobro nasmijati. U svakom slučaju: neće vas ostaviti ravnodušnima.

Miro Gavran vjerojatno je jedini živući dramatičar u svijetu kojem su u čak pet zemalja organizirali kazališni festival njemu posvećen GavranFest, na kojem se izvode predstave nastale isključivo prema njegovim dramama i komedijama. Knjige su mu imale više od 250 izdanja na hrvatskom i u prijevodima. Otisnute su u milijun primjeraka. Za odrasle je do sada napisao deset romana: ‘Zaboravljeni sin’, ‘Kako smo lomili noge’, ‘Klara’, ‘Margita’, ‘Judita’, ‘Krstitelj’, ‘Poncije Pilat’, ‘Jedini svjedok ljepote’, ‘Kafkin prijatelj’, ‘Nekoliko ptica i jedno nebo’, dvije zbirke priča: ‘Mali neobični ljudi’ i ‘Priče o samoći’ te dvije knjige poezije: ‘Pjesme’ i ‘Obrana Jeruzalema’.

M.H. / Foto: Promo


Miro Gavran: Novi roman Portret duše


Tagged: , , , , , , ,