Miro Ungar: Živi jazz album uživo

Miro Ungar, veteran vokalne popularne glazbe s više od 65 godina karijere iza sebe, u Klubu Kazališta Komedija u Zagrebu predstavio je album ‘Nice and Jazzy – Live at Kontesa’ (Croatia Records).U pratnji kvarteta Kaplowitz / Križić izveo je i četiri pjesme iz ‘The Great American Songbook’ pjesmarice. Miro Ungar posjeduje energiju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a njegova izvedba jedna je od najsofisticiranijih.

Na albumu se nalazi 14 jazz klasika u njegovoj izvedbi, u pratnji vrhunskih glazbenika: Joe Kaplowitz (klavir), Marko Lazarić (bubnjevi), Hrvoje Kralj (kontrabas) i Davor Križić (truba). Na predstavljanju albuma pratila ga je nešto drugačija postava: na bubnjevima Bruna Matić, a na kontrabasu Ivan Džajić, oboje sjajni mladi talenti. Isto mjesto samo dvije godine kasnije, tada Jazz & Cabaret klub Kontesa, a sada Klub Kazališta Komedija.

Dubravko Majnarić, dugogodišnji urednik Jugotona, radijski voditelj i autor popratnog teksta u knjižici izdanja, najavljujući Ungara naglasio je kako se radi o rasnom pjevaču koji se na albumu predstavio u maniri ‘saloon singera’. Ungar suvereno vlada pozornicom, vidljivo je to iz svake njegove geste, a za kraj je počastio sve i kratkim bisom te najavio koncert u bliskoj budućnosti.

C. R. / Foto: Samir Cerić Kovačević


Tagged: , , , , , , ,