Miroslav Tadić i braća Teofilović u Kerempuhu

Jedan od najboljih svjetskih gitarističkih virtuoza Miroslav Tadić i blizanci čudesna glasa Ratko i Radiša Teofilović, nastupit će u petak 28. veljače s početkom u 20 sati u zagrebačkom kazalištu Kerempuh.Miroslav TadićSvi fanovi ovih vrhunskih balkanskih umjetnika dobit će priliku poslušati pjesme s njihova zajedničkog albuma ‘Vidarica’, po mnogima jednim od najboljih tradicijskih albuma ikad snimljenih na ovim prostorima.

Braću Teofilović smatra se čuvarima balkanske glazbene baštine, koja sažima više od dva stoljeća glazbenog naslijeđa skrivenog u pamćenju naroda, ponekad gotovo zaboravljenog ili sačuvanog tek u fragmentima. Do danas su snimili četrdesetak tradicionalnih pjesama ovih prostora te nastupali na brojnim koncertima i festivalima širom svijeta.

Miroslava Tadića, majstora klasične i električne gitare, ugledni časopis Guitar Player Magazine svrstao je među 30 najoriginalnijih gitarista svijeta. Njegova glazba mješavina je različitih stilova koji sežu od baroka, klasike, jazza, bluesa i rocka, pa sve do balkanskog folklora, flamenka, afričke i indijske muzike. Do sada je snimio tridesetak CD-a za izdavačke kuće širom svijeta uz redovne pohvale publike i kritičara.

C. R.

Pročitajte još: Vlatko Stefanovski: Novi album Seir , Rade Šerbedžija: Trosatni koncert s gostima

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,