Moj muž premijerno u ZKM-u

Premijera predstave ‘Moj muž’, u režiji Dore Ruždjak Podolski, održat će se u subotu, 1. travnja, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Inspiraciju je redateljica pronašla u zbirkama priča ‘Moj muž’ i ‘Nikamo ne idem’ mlade spisateljice iz Makedonije Rumene Bužarovske, dok adaptaciju i dramatizaciju potpisuje Tomislav Zajec.

U predstavi ‘Moj muž’ gledatelji će ući u intimne svjetove žena kroz koje će se ogledati ekonomske, sociološke i političke zadatosti, a njihove će priče svoju puninu doživjeti u međusobnom zrcaljenju u kojem je svaka žena istovremeno i protagonistica i svjedok. Sve te sudbine uz sebe dakako vežu i muževe iz naslova, a onda i djecu, roditelje i sve one koji čine zanimljiv raster različitih sudbina i iskustava. Na taj način predstava ‘Moj muž’ otvara prostor za igru gotovo čitavog, prije svega ženskog ansambla ZKM-a te pritom donosi duhovito i potresno putovanje u kojem žene, na način na koji im to daje i Bužarovska, hrabro uzimaju prostor slobode da budu ono što jesu i progovore o onome što osjećaju; britko, nostalgično ili duhovito, ali u svakom trenutku autentično i neustrašivo.

U predstavi glume: Nataša Dorčić, Petra Svrtan, Tina Orlandini, Anđela Ramljak, Milica Manojlović, Mia Melcher, Dora Polić Vitez, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Doris Šarić Kukuljica, Iva Kraljević, Zoran Čubrilo, Danijel Ljuboja, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Ivan Pašalić, Dado Ćosić i Pjer Meničanin.

Foto: ZKM

Čehovljev Višnjik premijerno u ZKM-u


Tagged: , , , , , , ,