Moslavina u Zagrebu: Škrlet i druga vina obiteljske Vinarije Ilovčak

Predstavljanje obiteljske Vinarije Ilovčak (Moslavina) i kušanje njihovih vina Škrlet 2015, Rose 2016 (od Cabernet sauvignona) i Cabernet sauvignon barrique 2015, održat će se u srijedu, 12. travnja od 20 sati, u Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30).
U vinima možete uživati po promotivnim cijenama, na butelje i čaše! Degustaciju će osobno voditi vinar Sven Đozo, vlasnik obiteljske Vinarije Ilovčak, uz pomoć sommeliera Tomislava Jakopovića. Prigodne gastronomske delicije pripremit će chef wine bara Drago Bošnjak (iz RTL gastro showa ‘3,2,1 kreni’)

Na obroncima Moslavačke gore uz rijeku Ilovu, na samoj granici Moslavine i Slavonije, na 240 metara nadmorske visine, isključivo južnih padina, nalazi se 6 hektara vinograda u vlasništvu obitelji Đozo, pod brendom Vina Ilovčak.

Peta je to generacija vinograda, nakon prvih posađenih vinograda na ovim parcelama koji datiraju iz sredine 19. stoljeća.

Najzastupljenija je autohtona moslavačka sorta škrlet, a slijede graševina, pinot bijeli i cabernet sauvignon. Prvi trsovi posađeni su 1992., dok početak komercijalne prodaje vina kreće 2006. godine.

Od tada pa do danas, Vinarija Ilovčak za svoja je vina dobila zlatna i srebrna priznanja na nekoliko prestižnih izložbi vina u Hrvatskoj.

M. T.


Hvarska Bogdanuša i Plavac mali Cera ‘položili ispit’ u Zagrebu


Red red wine bar: Party uz vina Poletti

Tagged: , , , , , , , , , ,