Muzej masline u Klisu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u nazočnosti bliskih suradnika i domaćina iz Splitsko-dalmatinske županije otvorila Muzej masline u Klisu.

Tom prigodom je poljoprivrednicima uručila ugovore o potpori iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti 3,1 milijuna kuna.

Muzej masline i tvrtka Stella Mediteranea primjeri su kako je razvoj poslovanja moguće uspješno vezati za fondove i financijske instrumente EU. Zahvaljujući sredstvima iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja te uspješnom korištenju Obrtnih sredstava za ruralni razvoj, realizirana je investicija koja će pridonijeti ovom području u očuvanju prirodne i gastronomske baštine te edukaciji o kulturnom, povijesnom i prirodnom nasljeđu Dalmacije.

Novi ugovori omogućavaju ukupnu vrijednost ulaganja veću od 5,5 milijuna kuna, a riječ je o projektima koji će unaprijediti gospodarstva poljoprivrednom mehanizacijom, čime će se povećati dohodak i konkurentnost. Potaknut će se i korištenje obnovljivih izvora energije te ulaganje u nepoljoprivredne djelatnosti i turizam.

T. R. / Foto: Marko Čolić
Tagged: , , , , , ,