Na Oktoberfestu očekuju milijune posjetitelja

U Münchenu će nakon dvogodišnje prisilne pauze zbog pandemije ponovo biti održan čuveni Oktoberfest, i to bez epidemioloških ograničenja ulaska, priopćio je gradonačelnik Dieter Reiter.

Vijest je najviše obradovala gostioničare te vlasnike štandova i zabavnih sadržaja. ‘Skoro da se ne može riječima opisati. To je stvarno lijepo,’ izjavio je portparol minhenskog festivala Peter Inselkammer za Bavarsku radio televiziju.

Portparol vlasnika zabavnih parkova i štandova Yvonne Heckl rekla je kako je ‘ostala bez riječi.’ ‘Još ne mogu povjerovati. Mogla bih vikati od radosti,’ rekla je Heckl.

I bavarsko udruženje hotela i ugostiteljskih objekata DEHOGA pozdravilo je odluku vlasti. Ta odluka je ‘u ovim okolnostima bila sve samo ne laka, i zato zaslužuje poštovanje,’ rekla je njihova predsjednica Angela Inselkammer.

Organizatori Oktoberfesta ocijenili su, prije nego što su gradske vlasti donijele konačnu odluku, da je održavanje festivala ponovo moguće.

Direktor festivala Clemens Baumgärtner čak je rekao i da će Oktoberfest ove godine možda biti posjećeniji od posljednjeg prije izbijanja pandemije, 2019. godine, kada je bilo 6,3 milijuna gostiju.

DPA / Foto: Tobias Hase


Tagged: , , , , , , ,