Svečano otvoreni 34. Dani piva Karlovac

Spektakularni laser show, virtuozan nastup plesne skupine Atomic Dance Factory te Massima i Zabranjenog pušenja, obilježili su prvi dan 34. Dana piva Karlovac, koji traju do 31. kolovoza.Nakon što je hitovima iz bogatog repertoara Massimo podigao atmosferu i uveo u službeno otvorenje festivala, Dane piva Karlovac svečano su otvorili gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i Marta Bułhak, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska. Oni su se osvrnuli na program festivala i istaknuli kako glazba, dobro pivo i izvanredna atmosfera odavno stanuju u Karlovcu.

‘I ove godine Dani piva pokazuju kako je grad Karlovac mjesto susreta, ali i glazbena, pivska te kulturna, povijesna i turistička destinacija koja se neprestano razvija i gradi. Prije dvije godine vratili smo manifestaciju u središte grada i predstavili je u novom ruhu. Ove smo godine uspjeli u rekordno kratkom roku postaviti scenu za još jedno izdanje vodećeg pivskog festivala u Hrvatskoj. Napokon je došlo vrijeme da naš trud i rad ugledaju svjetlo dana i ne sumnjam kako će publika narednih dana uživati u hitovima legendarnih izvođača i nastupima iskusih majstora spektakla na pozornici’, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.Događaj koji su mnogi iščekivali s velikim nestrpljenjem najavila je i Marta Bułhak. ‘Jako sam ponosna što Karlovačko nastavlja ovu priču staru više od 30 godina. Vjerujemo da između Dana piva i Karlovačkog postoji posebna veza, a potrudili smo se da i ove godine pripremimo vrhunsku zabavu i stvorimo nezaboravnu atmosferu.’

Uzbudljiv prvi dan zaokružilo je Zabranjeno pušenje dokazavši zašto više od 40 godina pomiču glazbene granice u regiji. Publiku će narednih dana s pozornice rasplesati i Z++, Nipplepeople, Vojko V, Tight Grips, Silente, Goran Bare & Majke, Natali Dizdar, TBF, Detour i Željko Bebek.

Posjetitelji iz Zagreba na Dane piva mogu doći festivalskom željezničkom linijom Zagreb-Karlovac-Zagreb, a cijena karte iznosi simboličnih 10 kuna. Polazak iz Zagreba predviđen je u 18.50 sati dok je povratak za Zagreb predviđen u ponoć, nakon završetka programa. Posjetitelji koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom imaju osiguran besplatan parking na ŠRC Korana odakle će ih, svaki dan u periodu od 18 sati do ponoći do centra i natrag, prevoziti besplatna festivalska autobusna linija.

Na Danima piva potrebno je pokazati EU digitalnu covid potvrdu samo u neposrednoj blizini pozornice. Posjetitelji koji će program pratiti izvan ograđenog prostora na kojem nisu dužni imati potvrdu, no trebaju poštivati propisane epidemiološke mjere. Za posjetitelje koji je ne posjeduju, organizirano je brzo antigensko testiranje po cijeni od 100 kuna na dvije lokacije: od 12 do 17 sati na prostoru nekadašnje vojarne Luščić, a od 17 do 21 sat na samoj lokaciji Dana piva.

M. V. / Foto: Demjan Rožman


Tagged: , , , , , , , , , , ,