Naklada Ljevak: 11 ljetnih preporuka

Ou-ou-o, ljeto nam se vratilo… i došlo je vrijeme da se posvetimo svojem duhu i umu – tijelo je ionako već spremno, zar ne? A što je bolja hrana za naše moždane stanice od dobre literature?Ljevak-ljetne preporukeVeliki francuski književnik Flaubert je na jednom mjestu zapisao: ‘Čitajte da biste živjeli‘, a u Nakladi Ljevak ga parafraziraju i kažu: ‘Čitajte da biste uživali.’ Zato, krenite na odmor s knjigom, prepustite se čarima ljeta i posegnite za 11 knjiga koje biste trebali pročitati u sjeni suncobrana gradskih terasa, uz lahor planinskoga povjetarca ili na sunčanima plažama Jadranskoga mora.

1. Veronica Roth: Pobunjena

Za sve vas koji ste pogledali film ili pročitali knjigu Različita autorice Veronice Roth, pripremljena je ova poslastica: pročitajte uzbudljivi nastavak Pobunjena.

2. Alina Bronsky: Najljuća jela tatarske kuhinje

Ako volite tatarski biftek, svidjet će vam se i ova ‘začinjena’ priča o tri nezaboravne žene čije su sudbine isprepletene i povezane obiteljskom dinamikom koja je naizmjence urnebesno smiješna i tragična.

3. Ankica Tomić: Damen kapric

Nagrađivana autorica napisala je nezaboravan roman u kojem su glavni likovi opterećeni muško-ženskim odnosima i vlastitimdoživljajem ljubavi.

4. Nedim Gürsel: Allahove kćeri

I ne morate ići u Tursku na ljetovanje… Pročitajte Allahove kćeri – trostruku pripovijest o djetinjstvu – o pripovjedačevom djetinjstvu, o ‘djetinjstvu’ islama i moderne Turske.

5. William Paul Young: Prekretnica

Pročitajte knjigu Prekretnica prije ljetnog gostovanja autora bestseleraKoliba, Williama Paula Younga krajem srpnja u Zagrebu i Dubrovniku.

6. Piper Kerman: Narančasta je nova crna

Tema ove izvrsne knjige je rađanje bliskosti među ženama i veze koje ne mogu prekinuti čak ni zatvorske rešetke. Ipak, preporučamo da provedete ljeto s ovu stranu rešetaka.

7. Lorna Byrne: Ljubav s Neba

Autorica bestselera Anđeoska poruka nade, svojom novom knjigom Ljubav s Neba promijenit će način na koji razmišljate o ljubavi. Idealna knjiga za ljetne vrućine.

8. Annika Mombauer: Uzroci Prvoga svjetskog rata

Svi obično prepoznajemo posljedice nekoga događaja. No, povodom stote godišnjice od početka Prvoga svjetskoga rata, nije loše saznati nešto više o njegovim uzrocima.

9. Karl Hobsbawm: Kako promijeniti svijet

Jedan od najvećih svjetskih povjesničara napisao je pred sam kraj svojega života kritičko djelo koje govori o Marxu i marksizmu nekada i danas. I više nego zanimljiva knjige u jeku krize kapitalizma.

10. Ivica Đikić: Ponavljanje

Roman Ponavljanje poznatoga novinara i pisca Ivice Đikića govori o ljubavi i o strahu od ljubavi, o nestancima, rastancima…

Plus knjiga iznenađenja!

11. Slavoj Žižek: Žižekovi vicevi

Žižek je vjerojatno najzanimljiviji i najpoznatiji svjetski filozof, a od polovice srpnja moći ćete uživati i u njegovim vicevima… Nego, jeste li čuli  onaj o Hegelu i negaciji;)?

Ljevak

Pročitajte još: Slavoj Žižek: Pervertitov vodič kroz ideologiju

Tagged: , , , , , , ,