Nebojša Lujanović: Maratonac u Frakturinoj knjižari

Književni magazin BestBook i nakladnička kuća Fraktura svakog drugog petka u mjesecu u zagrebačkoj Knjižari Fraktura predstavljaju knjigu mjeseca prema izboru BestBooka.O njima u petak, 4. prosinca (20 sati) razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici… Knjiga mjeseca prosinca je ‘Maratonac’, novi roman proslavljenog pisca, znanstvenika i trkača Nebojše Lujanovića. O knjizi će s autorom razgovarati Miljenko Jergović, a razgovor će se moći pratiti uživo samo online, na YouTube kanalu I facebook stranici Frakture te magazina BestBook, Express i 24sata.

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? I sam maratonac kroz šest svjetskih maratona istrčanih u proteklih nekoliko godina, Nebojša Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu.

‘Maratonac’, međutim, nije knjiga o trčanju; ona je prije svega introspekcija čovjeka koji se nalazi sam nasuprot svemu i koji mora raščistiti svoje dileme, strahove i poraze da bi se uopće usudio krenuti dalje u trčanje, u život.

F. R.


Tagged: , , , , , , ,