Neda Dukarić Kostelac na Jutru poezije

Legendarna gornjogradska pjesnička tribina Jutro poezije, u organizaciji udruge FRiKK, ugostit će ove subote, 27. siječnja Nedu Dukarić Kostelac, pjesnikinju iz Otočca, čije su tri zbirke poezije, pod naslovima ‘Igračka snova’, ‘Snovi staklenog cvijeta’ i ‘Boli me nebo’, objavljene u izdanju Kulture snova.Neda Dukarić Kostelac rođena je 1971. u Sisku, a osnovnu školu i gimnaziju završila je u Petrinji. Po zanimanju je profesor defektolog (magistrica edukacijske rehabilitacije), a zvanje je stekla diplomom na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu. Danas živi u Otočcu i radi u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana.

Pjesnički motivi Nede Dukarić Kostelac su samospoznaja i unutarnji monolozi koji odražavaju doživljaj stvarnosti ili onog drugog. Za opisivanje unutarnjih stanja bira snažne riječi i izražava se raskošnim rječnikom širokih asocijacija. Unatoč apstraktnim temama, njezina je poezija vrlo komunikativna i jasnih, zornih slika.

Ove subote na Jutru poezije dodijelit će se i plaketa i nagrada autoru pobjedničke pjesme FRiKK-ova natječaja Najbolja pjesma prosinca. Na natječaj je poslano više od stotinu pjesama, a žiri je pobjedničkom proglasio pjesmu Željka Buklijaša ‘Sofija’.

Jutro poezije pjesnička je tribina koje je šezdesetih godina osnovala grupa pjesnika među kojima su bili Gustav Krklec i Vesna Parun. Održava se subotama, a u posljednjih deset godina vodi je pjesnik, glumac i dramaturg Robert Roklicer. Jutro poezije počinje u 12 sati u jednoj od najstarijih zagrebačkih gostionica Pod starim krovovima, poznatijoj kao Kod Šnidaršića.

S. P.


Tagged: , , , , , , ,