Nera Stipičević na svjetskim podcast platformama

Od 21. siječnja na svjetskim online podcast platformama poput Spotifyja, Amazona, Buzzsprouta, Applea, Googlea i drugih počinje se emitirati podcast ‘La Fleur de la Solitude’ umjetnice FreeDA Nere Immortelle u koprodukciji umjetničkih organizacija SOBA2 i Teatrum. Ono što je danas Netflix za televiziju, od 2004. podcast je za radio, a FreeDA Nera Immortelle novo je umjetničko ime koje označava prekretnicu u karijeri Nere Stipičević. Nedavnim premijernim ovacijama publike na koncertnoj predstavi ‘Cvit samoće’ u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija, FreeDA Nera Immortelle prekinula je sedmogodišnju autorsku, a podcastom ‘La fleur de la Solitude’ ili ‘Cvit samoće’ na engleskom jeziku prekida i sedmogodišnju medijsku šutnju te se predstavlja svjetskoj sceni prvim artističkim intervjuom u formi storytellinga.

Potaknuta osobnom, kao i kolektivnom tjeskobom, u kazališnim projektima ‘FreeDA’ iz 2015. i ‘Cvit samoće’ iz 2021. balansira svojim talentima i kreira autentične hibridne forme, povezujući monodramu i intimni cabaret te koncert i predstavu. U svom trećem projektu ‘La Fleur de la Solitude’, autorica bira audiodigitalnu komunikaciju te integrira podcast, dramu i glazbu u formu inovativnog intervjua sa samom sobom, propitujući utjecaj zvuka na pojedinca u odsutnosti vizualnih distrakcija u današnje vrijeme.

Cilj joj je ohrabriti publiku, prvenstveno mlade djevojke i žene na životnim prekretnicama, na barem jedno putovanje stazom samoće kako bi spoznale svoju autentičnost koja je autorici donijela brojne plodove i njezin unutarnji svijet učinila obojenijim. Zagovarajući brigu o mentalnom zdravlju putem kreativnog izričaja, FreeDA Nera Immortelle rezultat i proces osobne art terapije donosi u formi fiktivne priče s autobiografskim elementima koja nas kroz 12 epizoda vodi u Pariz. U 2022. godini, kada je usamljenost ozbiljna prijetnja čovječanstvu, i pratimo proces duhovnog sazrijevanja hrvatske umjetnice, kroz njezin odnos s atipičnom francuskom psihoterapeutkinjom kojoj su najbolji prijatelji biljke.

Materijal nastaje međunarodnom suradnjom FreeDA Nere Immortelle i francuskog glazbenika i producenta Vadima Erudacija. Hrvatska multidisciplinarna umjetnica na području glazbe i filma s adresom na Malti, Andrea Giordani, doprinijela je zvučnom identitetu projekta, a svjetski renomirana umjetnica Marina Mesar OKO i dugogodišnji suradnik, grafički dizajner Vanja Cuculić, obogatili su vizualni dio priče. Neizostavno je spomenuti dugogodišnjeg produkcijskog suradnika Petra Cvirna, dramaturginju Dinu Vukelić te web dizajnericu i koordinatoricu Ivanu Radovniković Marković, koji su s velikom vjerom i angažmanom podržali ovu inovativnu priču.

U vjeri da ćemo iskustvom i talentima omogućiti napredak društvu, podcast ‘La fleur de la Solitude’ globalno je i besplatno dostupan na svim podcast platformama, ali samo pretplatom na službenu stranicu projekta  slušatelji će biti obaviješteni o vremenu emitiranja nove epizode. Istovremeno s premijernim emitiranjem nove epizode podcasta, na službenoj stranici će se otkrivati po jedan od 12 segmenata ilustracije ‘Not For Sale’ autorice Marine Mesar OKO koje zajedno čine sveukupni vizualni identitet podcasta, a kako bi se dobio bolji dojam o onome što nas očekuje od 21. siječnja, na ovom linku se može poslušati trailer.

K. I. / Foto: Ines Novković


Tagged: , , , , , ,