Nick Cave & The Bad Seeds u Areni Zagreb

Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju turneju po Velikoj Britaniji i Europi s 27 nastupa u 17 zemalja, a 15. listopada nastupit će u Areni Zagreb.

Bend se naširoko smatra jednim od najvećih izvođača uživo stoga će najavljeni nastupi biti među najiščekivanijim u 2024. godini.

Turneja počinje 24. rujna u Oberhausenu u Njemačkoj i završava u Parizu 17. studenog, a datumi uključuju i šest nastupa diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Turneja će uslijediti nakon izdavanja njihova 18. studijskog albuma ‘Wild God’ 30. kolovoza. Novi album najavljen je prošlog tjedna uz objavu naslovne pjesme.

Naslovnu pjesmu ‘Wild God’ možete poslušati ovdje: LISTEN

‘Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča izaći uživo, to mi nikad, nikada ne pada na pamet. Proces pisanja stihova previše je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali, kada slušam Wild God mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s ovim pjesmama uživo. Stvarno smo uzbuđeni zbog toga – ploča jednostavno izgleda kao stvorena za pozornicu’, izjavio je Nick Cave.

Bend će svirati novi material zajedno s pjesmama svog velikog kataloga. Support bandovi diljem turneje bit će Dry Cleaning, The Murder Capital koji dolaze u Zagreb, Black Country i New Road.

‘Grune iz zvučnika i ja sam potopljen s njim. To je komplicirana ploča, ali je također duboko i radosno zarazna. Nikada nema masterplana kada snimamo. Ploče zapravo odražavaju emocionalno stanje pisca i glazbenika koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, čini se da smo sretni.’

Kroz deset pjesama bend pleše između konvencije i eksperimentiranja, skrećući ulijevo i zaobilazeći smjerove koji povećavaju bogatstvo slika i emocija u Caveovim pričama koje dišu dušu. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i poletom. Postoje trenuci koji se s nježnošću dotiču prošlosti Bad Seedsa, ali oni su prolazni i služe samo za prožimanje nemilosrdnog i nemirnog kretanja benda prema naprijed.

Producirali su ga Cave i Warren Ellis, a miksao David Fridman. Cave je počeo pisati album na Novu godinu 2023. sa sesijama u Miravalu u Provansi i Soundtreeju u Londonu, Bad Seedsi su dodali svoju jedinstvenu alkemiju uz dodatne nastupe Colina Greenwooda (bas) i Luisa Almau (gitara s najlonskim žicama, akustična gitara).

‘Wild God’ će biti objavljen u partnerstvu s Play It Again Sam streamingom, na CD-u te na standardnom i ograničenom izdanju vinila.

S. O. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , ,