Nina Badrić i specijalni olimpijci osvojili zlatnu medalju

Dva su mjeseca prošla od susreta Nine Badrić i mladih specijalnih olimpijaca. Zajedno su na atletskoj stazi krenuli u utrku s vremenom. Na veliko veselje cijele Hrvatske došli su do cilja. Zaklada Hrvatska za djecu pred prepunom zagrebačkom dvoranom Lisinski proslavila je 10 godina rada i odlazak mladih sportaša s intelektualnim poteškoćama na specijalnu olimpijadu u Abu Dhabi.Dvije večeri zaredom dvorana je bila premala da u nju stanu svi oni koji su željni bezvremenskih pjesama Nine Badrić. Fantastična atmosfera, odlični glazbenici i publika svih generacija, koja je od početka bila na nogama, dva i pol sata uživali su u koncertu predvođeni istinskom kraljicom nota Ninom Badrić. Nina je duhovito i suvereno vladala pozornicom i publikom koja ju je poslije svake pjesme nagradila ovacijama. Nina je rekla da se osjeća kao Zdravko Čolić. Na raskošnoj pozornici čiju scenografiju potpisuje Petra Radin i u haljini Aleksandre Dojčinović, blistala kao prava diva svjetskog sjaja.

‘Vjerujem kako je svima u publici barem na trenutak potekla suza radosnica. Zahvaljujući odazivu publike, prodajom ulaznica prikupili smo više od 200.000 kuna koje će biti darovane mladim sportašima iz Specijalne olimpijade. Da, oni putuju na Ljetne igre u Abu Dhabi!’, izjavila je upraviteljica Zaklade, Renata Gubić i dodala: ‘Tijekom 10 godina, programima smo dotaknuli više od 60.000 djece i podijelili 80 milijuna kuna. Postali smo oslonac obiteljima koje znaju da kod nas uvijek mogu pronaći utočište i rješenje za barem jedan dio svojih problema!’

U brojnim hitovima Nine Badrić kao što su ‘Dani i godine’, ‘Čarobno jutro’ te onaj najnoviji ‘Rekao si’ uživali su i brojni uzvanici iz društvenog života.

‘Puno je emocija u svima nama. Čast mi je da sam kao posebna ambasadorica Zaklade sudjelovala u ostvarenju cilja koji smo si proljetos zadali. Divna publika i mladi sportaši danas su bili najbolji!’, izjavila je Nina Badrić nakon koncerta za pamćenje i dodala: ‘Pratit ću njihove sportske rezultate i navijati za njih. Vjerujem kako ćemo zajedno u mjesecima koji su pred nama pomoći još mnogim korisnicima Zaklade Hrvatska za djecu.

Svečanost glazbe i emocija završila je izlaskom mladih sportaša na pozornicu Lisinskog na kojoj su zajedno s Ninom otpjevali hit ‘Takvi kao ti’.

T. D. / Foto: Filip Popović i Igor Šoban


Tagged: , , , , , , , , , ,