Nina Badrić: Koncert za Zakladu Hrvatska za djecu

Pjevačica Nina Badrić ambasadorica je Zaklade Hrvatska za djecu i s njom predstavlja koncert koji će se za mlade sportaše s intelektualnim teškoćama održati u četvrtak, 25. listopada (20 sati) u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Sav prihod od prodanih ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjen je sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju 2019. godine.‘Ponosna sam da zajedno s publikom ovim koncertom mogu pomoći sportskim herojima da ostvare svoje snove. Da sudjeluju na Specijalnoj olimpijadi i da predstavljaju Hrvatsku. Bit će ovo posebno emotivna večer u kojoj ćemo svi zajedno uživati ujedinjeni u ovom plemenitom cilju!’, izjavila je Nina Badrić.

Specijalna olimpijada međunarodna je organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva. Specijalna olimpijada Hrvatske (SOH) je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama osnovan 1992. godine. Sudjelovanjem u SO programu osobe s intelektualnim teškoćama stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju beskrajnu hrabrost i entuzijazam.

‘Sportaši Specijalne olimpijade uzbuđeni su i počašćeni ovom gestom Nine i Zaklade. Veselimo se da ćemo zajedno uživati u prekrasnoj večeri uz divno glazbeno iskustvo. Zahvaljujemo na podršci i vjerujemo kako ćemo, kao i do sada, dostojno predstavljati Hrvatsku. Na prošloj Specijalnoj olimpijadi ovi su sportaši osvojili 19 medalja!’, izjavio je Zdenko Mlakar, predsjednik SOH.

Nina Badrić, nakon tri godine vraća se u Lisinski. Najavom ovog koncerta započeta je suradnja sa Zakladom Hrvatska za djecu. Nina kao nova ambasadorica ovim koncertom najavljuje dugu suradnju na radost brojnih potrebitih obitelji i pojedinaca.

‘Pozivam sve građane da nam se pridruže u ovoj humanoj misiji. Sretni smo da možemo podržati ovu najranjiviju skupinu djece i mladih, a oni će nas svojim sportskim uspjesima učiniti ponosnima te potaknuti da budemo bolji ljudi!’, izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu’. Ispred sportaša Specijalne olimpijade uz Ninu su bili nazočni Ana Bašić, Lara Belušić i Mauro Zović.

T. D.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,