Noć Murtera u Zagrebu

Turistička zajednica općine Murter-Kornati organizirala je gastro-zabavni event ‘Noć Murtera i ljubitelja Dalmacije’ u Green Gold Clubu u Zagrebu.
Noć Murtera-kuhar BizonČetiri otočne turističke zajednice otoka Murtera već dugi niz godina zajedno izlažu na zagrebačkom Sajmu nautike. U suradnji s udrugom Latinsko idro Murter-Kornati, promoviraju tradicionalne načine plovidbe kao i stare zanate drvene brodogradnje. Također se promovirala klasična turistička ponuda, a event u Green Goldu iskorišten je za daljnju promociju Murtera kao izuzetne gastronomske destinacije.

Murterska gastro scena izuzetna je živahna tokom cijele godine, a ne samo ljeti. Murterski ugostitelji u Murteru i na samim Kornatima neki su od najboljih u Hrvatskoj. Zoran Jajac Bizon jedan je od takvih kulinarskih majstora. Chef, čija je karijera započela u Opatiji, bio je vlasnik nekih od najboljih murterskih i zagrebačkih restorana. Danas svoje umijeće ponovno demonstrira na Kornatima. Njegov menu u Green Goldu sadržavao je niz inovativnih gastro delicija koje su specifične za murtersko podneblje. Događaj u Green Goldu posjetilo je oko 500 gostiju od kojih je bilo mnoštvo uzvanika iz društvenog, političkog i estradnog miljea.

P. R.


Murter
Murtersko-kornatska noć u Zagrebu

Zameo ih vjetar-menu
Sve čari murterske kužine
Tagged: , , , , , , , , ,