Novi nastavak bestselera Ricka Riordana

Serija ‘Percy Jackson i bogovi Olimpa’, čija je prva sezona oborila sve rekorde gledanosti, dobit će svoj nastavak, najavili su prošli tjedan iz Disneyja.

Druga sezona pratit će Percyja Jacksona (Walker Scobell), Annabeth Chase (Leah Sava Jeffries) i Grovera Underwooda (Aryan Simhadri) dok se upuštaju u novu avanturu temeljenu na ‘Moru čudovišta’, drugoj knjizi bestselera Ricka Riordana koja, kao i svi romani ovog autora, sadrži kombinaciju originalnih likova te bogova i čudovišta iz grčke mitologije.

Uspjeh koji je postigla serija i sam je roman vratio na prvo mjesto popisa bestselera New York Timesa.

U Hrvatskoj su u izdanju Profila do sada objavljene četiri knjige iz serijala Ricka Riordana o Percy Jacksonu: ‘Kradljivac groma’, ‘More čudovišta’, ‘Titanova kletva’ i ‘Bitka za labirint’.

Profil ekskluzivno najavljuje da će u travnju biti objavljena i peta knjiga.

U petom nastavku serijala ‘Percy Jackson i bogovi Olimpa’ – ‘Posljednja Olimpljanka’ Rick Riordan otkriva je li Percy doista dijete bogova koje je spominjalo proročanstvo. Dok bogovi pokušavaju zaustaviti strašnog Tifona, vojska titana Krona kreće u napad na New York, želeći osvojiti sjedište bogova Olimp, čiji se ulaz nalazi na šestom katu Empire State Buildinga. Percy i njegovi prijatelji iz Kampa junaka miješane krvi moraju zaustaviti tu strašnu vojsku, a dok borba za očuvanje zapadne civilizacije bjesni na ulicama Manhattana, Percy se suočava sa zastrašujućom mišlju da se zapravo bori i protiv vlastite sudbine.

Peti je nastavak trebao biti i posljednji, no ljubitelji serijala nagovorili su autora da napiše još jedan nastavak pa ćemo do kraja godine čitati i šestu knjigu.

Inače, Percy se kao Riordanov junak prvi put pojavio 2005. godine u debitantskom romanu ‘Kradljivac gromova’. Na ideju da napiše roman, Riordan je došao čitajući svom sinu Haleyju za laku noć priče o grčkim mitološkim junacima. Po zanimanju učitelj engleskog jezika i povijesti, Riordan se, stvarajući priču za sina kojem su dijagnosticirani disleksija i ADHD, sjetio zadaće koju je dao učenicima šestog razreda. Tražio je od njih da stvore heroja poluboga i daju mu neki zadatak. Tako je stvoren lik Percyja Jacksona koji, baš kao i Haley, ima disleksiju i ADHD, s tom razlikom što je u Riordanovu svijetu ADHD znak da ste možda polubog.

Riordan je roman pokazao svojim učenicima. Oduševili su se pa, kada je knjiga objavljena i postigla veliki uspjeh, dao je otkaz u školi i počeo se baviti pisanjem.

Serija ‘Percy Jackson i bogovi Olimpa’, u produkciji 20th Television i Disney Branded Television, predstavlja dosad najveće lansiranje serije na streaming platformi Disney+. Prema Disneyevim procjenama, prva sezona generirala je više od 110 milijuna sati streamanja odnosno više od 26,2 milijuna pregleda.

I.K. / Foto: Promo


Profil: ‘Netflixov roman’ najtraženiji na Interliberu


Tagged: , , , , , , ,