Novigrad: Hotel Rivalmare izvrstan domaćin Wine EnoGastro VIP Eventa

Nakon izuzetno uspješno započetog Wine EnoGASTRO VIP Eventa u Rijeci, ciklus međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca svoju je misiju podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma nastavljen je u Istri.Riječ je o autentičnom događaju, u organizaciji agencije Ricerce Mercato, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske. Ovaj, 29. po redu event upriličen je u Centru za manifestacije i kulturu CMIK te Rivalmare Boutique hotelu u Novigradu.

U dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator Dantes Begić i njegov tim, u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, gostima su omogućili sav program besplatno, od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.Nastupili su probrani izlagači iz Hrvatske i regije, s naglaskom na malim proizvođačima poput redovito nagrađivanih maslinara, obiteljskih sirana, vinara, proizvođača ribljih delikatesa, piva, žestica i slastica, a prezentirana je i profesionalna ugostiteljska oprema, uključujući i ekološke stolnjake i salvete. Uz eno-gastro ponudu, ljubitelji hibridnih automobila imali su priliku razgledati najnovije modele auto kuće Suzuki Pula.

Veliki interes posjetitelji su iskazali za edukacijski dio programa, posvećen unapređenju ugostiteljsko-turističkog poslovanja poput stručno vođenih degustacija vina, maslinovih ulja i craft piva, podizanja izvrsnosti usluge, gostoljubivosti i vještine uspješnog ophođenja s gostima te praktičnih alata za privlačenje idealnih klijenata putem društvenih mreža.Uzvanici su posebno uživali u atraktivnoj gastro-edukacijsko-degustacijskoj prezentaciji gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smjenjivali vrhunski sljedovi upareni s odgovarajućim vinima.

Pri završnom druženju s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa zahvalio se uzvanicima i partnerima, a to su: Grad Novigrad/Cittanova i Turistička zajednica grada Novigrada / Visit Cittanova, Istarska županija i Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Obrtnička komora Istarske županije i Udruženje obrtnika Poreča, sponzoru Gradu Buje i pokroviteljima Ministarstvu turizma i sporta i Ministarstvu poljoprivrede.

Sljedeći event bit će održan 15. ožujka u hotelu Amphora Safir u Splitu, a 17.ožujka gostovat će u Falkensteiner hotelu Iadera u Zadru/Petrčanima.

Sanja Krmpotić / Foto: Ivan Boban


Tagged: , , , , , , , , , , ,