Zagreb uživao u Wine EnoGASTRO eventu

U zagrebačkom hotelu The Westin održan je treći dio manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.Ovo je bio 25 event u organizaciji Dantesa Begića njegova tima Ricerca Mercato, koje su organizirali u šest uzastopnih godina. Bio je ovo event po mnogočemu drugačiji i poseban, ali i iznimno dobro posjećen.

U velikoj dvorani gdje su izlagačka mjesta imali brojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogle su se kušati razne delicije, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova. Nakon uvodnog pozdrava brojnih sponzora koji su prepoznali i podržali ovu manifestaciju, poslužena su i mnoga fina jela kao što su tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, štrukle s tartufima, razni sirevi, pršuti, dimljena pačja prsa, proizvodi od istarskog boškarina, raznih delicija Zagreba i Zagrebačke županije kao i od gostiju iz Like.

Partneri događaja su Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Maistra hotel Westin, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Event je otvoren uz pozdravne zalogajčiće s tematikom Zagreba i Zagrebačke županije iz kuhinje hotela The Westin, a nakon toga posluženi su kanapei koje su pripremili studenti Visoke škole Aspira.

Nakon druženja s izlagačima, uzvanici u bili pozvani u drugu dvoranu gdje su se održavale korisne radionice.
Vinar Radoslav Bobanović predstavio je ekološko-vinski kraj zadarskog zaleđa i njegovu izvrsnost. Potom su ih vinska connoisseurka Manuela Maras i umirovljena novinarka Sunčana Barušić uvele u marketing tiskanih medija i ispričale koliko i što je sve bitno proizvođačima da bi se kvalitetno predstavili u njima. Poznata sommelierka i vinska dama Mira Šimić uvela je publiku, ruku pod ruku, u svijet vina istarske vinarije Prelac.

Nakon kraće pauze, F&B manager David Hrkač govorio je kako unaprijediti kvalitetu odjela hrane i pića. Sommelier Jure Andrijašević upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina, a Mario Meštrović o preduvjetima za razvoj turizma i povećanja posjećenosti u ugostiteljstvu.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili vrhunski sommelieri i kuhari poznatih restorana, poput Mire Šemić, Marija Meštrovića, Marka Turkovića, Jure Andrijaševića, Luke Dančulovića, Marka Lučića i kuhara PIK Vrbovec, te domaćina kuhara iz Westina. Gosti su imali prilike kušati jela od istarskog boškarina, preko sashimija od dimljenih pačjih prsa, svježih tartufa, odležane hame i bifteka. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara.

B. D. / Foto: Ricerca Mercato


Tagged: , , , , , , , , , ,