Split: Wine EnoGASTRO Vip Event 2022

U splitskom hotelu Amphora održan je drugi dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.Na prostoru u kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogi vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, mogle su se kušati razne delicije. Nakon uvodnog pozdrava brojnih sponzora koji su prepoznali i podržali ovu manifestaciju, posluženi su kanapei s bakalarom i tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama, koje su nudili polaznici Veleučilišta Aspire.

Održane su iznimno korisne radionice za ugostiteljsko-turistički sektor na kojima se zbog velikog interesa tražila stolica više. Sommelier Siniša Koceić održao je predavanje na temu ‘Zlatarica i Trnjak – princeza i vitez dalmatinske zagore’. Potom je Josip Ukalović, vlasnik marketinške agencije Atauctus, govorio o digitalnom marketingu u turizmu i ugostiteljstvu, a connoisseur Manuela Maras i umirovljena novinarka Sunčana Barušić objasnile su publici koliko je bitna promocija vina u medijima. Poznata sommelierka i vinska dama Mira Šemić, vrlo kvalitetnom radionicom, uvela je publiku ruku pod ruku u svijet vina istarske vinarije Prelac.

U pauzi je bila prilika za druženje, kušanje vina izlagača, raznih delicija OPG-ova, Cromarisovih i PIK Vrbovec delicija kao i Istarskih tartufa. U nastavku F&B manager u Hotelima Baška Voda, Renato Todesca, upoznao je prisutne kako u hotelima funkcionira profesionalni odjel nabave hrane i pića.
Brand ambasador Badela 1862, Mario Majcen, otkrivao je svijet miksologije te ponudio na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca Badel 1862. Sommelier Jure Andrijašević, pak, upoznao je publiku s putevima i stranputicama modernog gina.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera, koju je izvrsno vodio glavni chef hotela Amphora, Bruno Čuturić, a njihov F&B manager Jadran Ćuzela koordinirao je cijelu večer kuhare poznatih hotela i restorana kao što su Hoteli Baška Voda, Brasserie on 7, konobe Kala s Brača, restoran Spinnaker iz Marine Kaštela i mnogi drugi.

Gosti su imali prilike kušati carpaccio od sipe, tartar od jadranskih kozica, Cromarisov filet brancina sa zelenim bobičastim povrćem i PIK-ove dugo kuhane pa pečene juneće obraze. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara Cossetto, Prelac, Ščurek, Jakovac, Iuris i Matić. Moderator cijele ove priče bio je Jure Andrijašević, koji je držao sve konce u rukama, a glavne komentare o vinu dale su Mira Šemić i Manula Maras.

Događaj je organiziran u partnerstvu Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i TZG Splita, Hrvatske gospodarske komore ŽK Split te uz veliku potporu Hotela Amphora. Nakon Splita, event se seli 24. ožujka u Zagreb, u hotel The Westin.

P. R. / Foto: Ricerca Mercato


Tagged: , , , , , , , , ,