Zagreb domaćin Wine EnoGastro Vip Eventa

Posljednji ovogodišnji Wine EnoGastro Vip Event održan je u Zagrebu u restoranu Tagliata gdje se okupio veliki broj ugostitelja i turističkih djelatnika kako bi upoznali posebnosti ovog ‘drugačijeg eventa’.’Gosti su mogli uživati u brojnim kvalitetnim proizvodima izlagača iz svih dijelova Hrvatske i Slovenije. Izlagači koji su uveličali ovaj event su: Vina Prelac, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich wines, Ščurek vino, Kopjar, Vinarija Kabola, Anđelini vina, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Kraljevski vinogradi, Pjenušci i vina Josipović, Vinarija Škaulj, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Đanić rakije i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Vina Jakovac, Destilerija Šimić, Mini mljekara Veronika, Alden bakalar, Auto Hrvatska s Peugeot vozilima, Histris, Dukat s President sirevima, Scorpio ugo oprema, Gligora i voda Jana.

Poseban prostor imali su izlagači s područja Zagrebačke županije koji su prezentirali vinske ceste i vinare jastrebarskog područja, zatim Turopoljski štrukli s tartufima koje je pripremala Ivana Belošević iz Pekare Cipov, a posebnu slatku notu eventu dala je tvrtka Choco.hr Palatin s pralinama i čokoladnim slasticama.

Udruga Kaštelanski žmuli i pjati predstavili su svoju eno gastro baštinu sa sipom i bobom, a jelo su sljubili s lokalnim Crljenkom. Sve je to vodio Srećko Radnić iz Javne ustanove Rera. Osim druženja s izlagačima, posjetitelji su mogli poslušati brojne radionice. Vrlo lijepu prezentaciju imao je chef Dragan Jovanović o sous vide kuhanju i vakuumiranju moderne generacije, zatim Gastro Tim o Meiko perilici za kvalitetne ugostitelje i hotelijere. O sljubljivanju sira i vina govorila je Mira Šemić, dok je Filip Savić pričao o potencijalu rose vina. Bilo je tu i ostalih zanimljivih tema poput: važnost pravilnog servisa u ugostiteljstvu (Mario Meštrović), prezentacija o Rieslingu (Kruno Filipović i Manuela Maras), novi trendovi u miksologiji (Filip Sarilar).

Glavni cilj organizatora (Dantes – agencija Ricerca Mercato) bio je promovirati lokalne proizvođače. zatim edukacija, podizanje kvalitete ponude i usluge te međusobno povezivanje partnera izlagača i ugostiteljskog sektora. Kvalitetu događanja prepoznali su mnogi partneri kao što su Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, Zagrebačka županija, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb i Obrtnička komora Zagreb te pokrovitelji Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.

Partneri projekta su bili i Turistička zajednica grada Gospića i Turistička zajednica općine Plitvička Jezera koji su se predstavili svojom turističkom ponudom i zajedničkim projektom ‘Lika je lik’. Održani su humanitarni Cooking Show i humanitarna večera sljubljivanja hrane i vina u čijoj su pripremi sudjelovali gastro chef Dragan Jovanović, kuhar Marikomerca Tomislav Karamarko, kuhar Luka Dančulović, Željko Sabalić, te kuhari restorana Tagliata. Gosti su mogli uživati u vrhunski pripremljenim jelima koja su bila sljubljena s kvalitetnim vinima kao i u promociji lokalne enogastronomije. Sommelieri Mario Meštrović i Filip Savić, uz stručno vođenje Manuele Maras, dočarali su uzvanicima zbog čega je određeno jelo sljubljeno s nekim vinom.

Prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima bit će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu Sobu čuda. Kako poručuju iz Udruge – Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi.

Dantes Begić i agencija Ricerca Mercato pozivaju sve koji su voljni pomoći da to mogu učiniti uplatom novčane donacije s naznakom ‘za Sobu čuda’ na račun Udruge: IBAN
HR3324840081105429603 , SWIFT: RZBHHR2X – RBA, a sve informacije možete dobiti na [email protected]


Tagged: , , , , , , , ,