Novo normalno: Ženska priča u Saxu!

U zagrebačkom klubu Sax! održan je sedmi ovosezonski talk-show ‘Ženska priča’ na temu ‘Novo normalno’, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: specijalista radiologije dr. Natka Becka, psihologinju Tomicu Šćavinu i TV voditelja Zorana Šprajca.

Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni edukativnih, zanimljivih i zabavnih priča, uživali su na još jednom rasprodanom talk showu u klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su odgovarali i na brojna pitanja iz publike.

Gosti su u dobrom raspoloženju tematizirali situaciju u Hrvatskoj nakon epidemije Covida-19 i nedavnog potresa u Zagrebu. Bilo je zanimljivo poslušati medicinsko stajalište specijalista radiologije, dr. Natka Becka, koji je publici argumentirano nastojao objasniti sve nejasnoće oko virusa, od brojnih teorija nastanka do teorija zavjera, eksponencijalnom širenju i stopi smrtnosti, uz jasnu poruku da nitko ne zna hoće li biti drugog vala.

Publika je oduševljeno slušala psihologinju i terapeutkinju Tomicu Šćavinu, koja ja pričala o dugoročnim posljedicama izolacije, uz praktične savjete poput tjelesno orijentirane psihoterapije za lakše nošenje sa stresom, uz napomenu kako smo ipak iz svega ovoga naučili koliko je važan ljudski kontakt, zbog čega virtuala nikada neće zamijeniti realnost.

Zoran Šprajc se u svome poznatom šarmantnom, ali i direktnom stilu, osvrnuo na rad kriznog stožera. Bilo je tu pohvala, ali svakako i očekivanih kritika, uz napomenu kako je ova epidemija daleko više ekonomski osakatila državu te da egzistencijalne nuspojave tek slijede u narednim mjesecima.

A. V.


Tagged: , , , , , , , , ,