Ženska priča: Znanje je moć

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je šesti ovosezonski talk show ‘Ženska priča’ na temu ‘Znanje je moć’, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na temu: novinarku Maju Sever, znanstvenika Borisa Jokića te lovce iz emisije ‘ Potjera’, Moranu Zibar i Krešimira Sučevića Međerala.Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Svi željni poučnih i zabavnih priča uživali su na još jednom rasprodanom talk showu u klubu Sax!, za što su zaslužni gosti večeri koji su pričali na temu znanja, obrazovanja, intelekta, čitanja i kvizova, uz odgovaranja na brojna pitanja iz publike.

Gosti su u dobrom raspoloženju tematizirali sve veću popularnost pub kvizova, zbog čega znanje danas sve više dobiva na cijeni. Bilo je zanimljivo poslušati poznate lovce iz emisije ‘Potjera’, Moranu Zibar i Krešimira Sučevića Mađerala koji su otkrili sve tajne dobre i kvalitetne pripreme za kviz. Ispričali su o svojim počecima, neugodnim i sramotnim situacijama te kako se danas u društvu nose s imidžom sveznalica. Morana je izjavila kako od kvizova nikada nije puno zaradila, dok je Krešimir prije pet godina osvojio 250.000 kuna te otišao na put do Novog Zelanda.

Bilo je zabavno gledati kako na mini kviz znanja, kojeg su pripremili sami lovci, odgovaraju gosti, pa tako i novinarka, humanistica i aktivistica Maja Sever. Maja je pričala o novinarskom posl , dobrom ali i lošem utjecaju društvenih medija te poručila kako današnje novinarstvo ipak nije samo crnilo, a niti žutilo te da njezine kolege profesionalno odrađuju svoj posao, pozivajući se na etiku, moral i provjerenost informacija.

Publika je oduševljeno slušala i dr. Borisa Jokića, koji je prije par godina pokrenuo projekt cjelovite kurikularne reforme, a kojeg danas redovno slušamo u radijskoj emisiji ‘Glazbeni kurikulum’. Kao poznati entuzijast, prvo je razbio stereotip kako se muškarci boje pametnih žena, navodeći kako nema ničeg ljepšeg od dobrog razgovora. Uz istančan smisao za humor poručio je kako znanje danas itekako ima moć te da je jedini put ka promjenama u društvu upravo investicija u obrazovanje.

A. V. 

Tagged: , , , , , , , , ,