Odgođen 8. Pink Day – festival ružičastih vina

U zagrebačkom Muzeju Mimara održana je konferencija za novinare uz veliko žaljenje objavljeno je da se zbog situacije prouzročene koronavirusom za 28. lipnja odgađa 8. Pink Day – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.Još mjesec dana prije predviđenog datuma prostor je bio u potpunosti popunjen, a organizirani su i masterclassovi i susreti profesionalaca, stručnjaka i ljubitelja roséa.

Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije rasprodan je u svega nekoliko dana, a u novom terminu također će biti održan pod vodstvom vrhunskog stručnjaka iz grupacije Moët Hennessy. Radionica ‘Ružičasta Austrija’, posvećena austrijskim roséima i radionica posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima ‘Istra: kraljica maslinovog ulja’ također će se održati u novom terminu.

‘Koliko sam se sve do sinoć veselila što da su izlagačka mjesta ovog izdanja Pink Daya bila popunjena više od mjesec dana prije festivala, toliko mi je sada žao da se nećemo družiti na prvi dan proljeća. Mi smo festival koji svijet gleda kroz ružičaste naočale, pa sam iskreno vjerovala da uz sve mjere predostrožnosti možemo realizirati festival, na kraju smo donijeli, vjerujem, razumnu odluku da festival odgodimo za bolje i zdravije vrijeme. Svake godine festival donosi neke novosti i priprema zanimljive radionice. U sve ulažemo puno truda i pokušavamo a, ponekad, čini mi se i uspijevamo, ostvariti nemoguće: Zabaviti, podučiti, razveseliti i slaviti ružičasta vina u ružičastom raspoloženju. A ne zaboravljamo ni zdravlje i ekstra djevičanska maslinova ulja. Zahvaljujem se medijima koji nas vjerno prate i svima koji Pink Day doživljavaju onako kako sam ga i zamislila: kao festival optimizma i uživanja’, poručila je Sanja Muzaferija, osnivačica Pink Daya.

Prošlogodišnji Pink Day obilježila je nagrada za najkreativniji stol, koja je oduševila izlagače pa se nastavlja i ove godine. Ružičaste Jimmy Choo cipele lani je osvojila talijanska vinarija Bottega, a ove godine dodijelit će se čak tri nagrade za najkreativniji stol. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara, umjetničko djelo ‘Desiderio N°1 Art Must Be Tasted’ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day te set Nikel Privé kozmetike kreatorice Mirjane Brlečić.

Ružičastu tematiku dodatno će podcrtati u WOW kutku koji će, zahvaljujući Krašu, postati svojevrsni čokoladni lounge bar u kojem će se posjetitelji moći odmoriti od vina i uživati u ružičastoj Ruby čokoladi. Ovom prigodom, Kutjevo je predstavilo limitiranu etiketu Premium roséa za čiji dizajn je zaslužna upravo art – direktorica Pink Daya, Vlasta Pirnat.

E. L. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , ,