Odvalimo se poezijom: Ivica Đikić

Pjesnička tribina pod nazivom ‘Odvalimo se poezijom/obični susreti: Ivica Đikić – lice pjesnika’ održat će se u subotu, 25. svibnja, od 19 sati u književnom klubu Booksa u Zagrebu.

Ivicu Đikića poznajemo nadasve kao vrsnog novinara, feralovca, scenarista izuzetno uspješne serije ‘Novine’, autora romana ‘Cirkus Columbia’, poznajemo ga kao autora dokumentarnog romana ‘Beara’, dobitnika književne nagrade T- portala za knjigu ‘Sanjao sam slonove’ 2012. godine, autora političkih biografija… No, koliko Ivicu Đikića poznajemo kao pjesnika? Stoga će na tribini ‘Odvalimo se poezijom’ s Ivicom biti razgovora o poeziji i zajedničko čitanje pjesama iz njegove knjige ‘Ostatak svijeta’ (HDP, 2012.).

Pjesnički susreti pod nazivom ‘Odvalimo se poezijom’ od početka godine održavaju se u Booksi jednom mjesečno, u formatu “običnih susreta” u kojima publika i gosti zajedno sudjeluju u čitanju i razgovoru.

Ove je zime pjesnička platforma ‘Odvalimo se poezijom’ oglasila prikupljanje knjiga poezije te se iz te akcije izrodio format nazvan “obični susreti”, gdje se teme i konteksti temelje upravo na prikupljenim knjigama. Publika i gosti sudjeluju zajedno, razgovaraju i čitaju, na horizontalnoj razini. Knjiga ‘Ostatak svijeta’ donacija je Hrvatskog društva pisaca. 

Susret će moderirati Sanja Baković, voditeljica projekta ‘Odvalimo se poezijom’. Pjesme će za posjetitelje biti isprintane za zajedničko čitanje. Uključite se, otvoreno je za sve! 

Projekt ‘Odvalimo se poezijom’ potpuno je neprofitan, djeluje na nekoliko razina već četvrtu godinu za redom s ciljem poticanja vidljivosti i čitanosti poezije.

S. B.

Foto: Ladislav Tomičić


Odvalimo se poezijom: Robert Perišić

Tagged: , , , , , , , , ,