Oliver i Gibonni: Sreća (video)

Oliver i Gibonni predstavljaju spot aktualnog dueta ‘Sreća’ sa zajedničkog albuma ‘Familija’ (Aquarius Records), koji je objavljen u travnju i u svega dva mjeseca ostvario dijamantnu nakladu. Spot je režirao Matko Petrić, a sadrži snimke njihova velikog koncerta 2. travnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te kadrove snimljene u studiju prilikom snimanja singla ‘Sreća’.

Glazbenici koje uz veliko prijateljstvo vežu brojne glazbene suradnje i međusobna gostovanja na koncertima, posljednji duet objavili su prije 22 godine.

Singl ‘Sreća’ ukratko je predstavio sam autor: ‘Tema ove pjesme je malo kao hod po tankom ledu, jer je u biti autoironična, ali sad slušam komentare prijatelja, publike i vidim da će ju svatko shvatiti na svoj način’, našalio se Gibonni pa nastavio: ‘Uvik je to posebno iskustvo snimiti duet s Oliverom zato jer ima vokal prepoznatljiv među milijunima izvođača i svaki put unese sebe u pjesmu kao da je njegova. Obojica smo stvarno zadovoljni kako je ovo ispalo. Imao sam priliku nekoliko puta izvesti Sreću, doduše sam na koncertima i na prvi start teme, melodije publika odmah reagira, znaju tekst, prijatno me to iznenadi.’
Sve pjesme na albumu napisao je Gibonni, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno glazbe.

Skladbe s albuma već su dobro poznate publici, a prvi zajednički koncert kojim će Oliver i Gibonni promovirati zajednički album održat će se 27. kolovoza u pulskoj Areni. Do sad je rasprodan je cijeli kontigent ulaznica za fan pit, a pred rasprodajom su i tribine. Publika je potvrdila da s nestrpljenjem iščekuje ovaj koncertni spektakl, a Oliver i Gibonni obećali su na koncertu, uz pjesme s albuma ‘Familija’, izvesti i brojne druge pjesme kojima su obilježili živote svoje publike.

A. R.


Oliver Dragojević
Oliver Dragojević: Gdje to piše? (video)
Tagged: , , , , , , , , , ,