Online retrospektiva Ingmara Bergmana

Zagrebačko kino Tuškanac najavljuje kako u ponedjeljak, 18. svibnja (20 sati) online prikazuju remek-djelo’ Persona’ (1966.), jedan od najuspjelijih filmova Ingmara Bergmana i jedno od ključnih ostvarenja modernizma koje se redovito nalazi na listama najboljih i najvažnijih filmova svih vremena.Film će biti raspoloživ putem linka i promo koda na web stranici kina te dostupan za besplatno gledanje 24 sata.

U nastavku najiscrpnije online retrospektive Ingmara Bergmana, jedne od ključnih osobnosti svjetskog filma i autora koji je stekao ugled vrhunskog majstora psihološkog filma, donose još 29 redateljskih ostvarenja te njegov prvi scenaristički rad u režiji Alfa Sjöberga. Svaki dan na web stranici kina u 20 sati bit će postavljen link na novi redateljev film, koji će biti dostupan za gledanje iduća 24 sata.

Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove, a svaki film bit će najavljen na društvenim mrežama i web stranici kina. Ukupno 11 filmova bit će dostupno za besplatno gledanje uz promo kod, dok će preostalih 20 biti raspoloživo za gledanje uz naknadu od $2,99 (okvirne protuvrijednosti 20 kuna) po filmu.

K. T.


Tagged: , , , , , , , , ,