Opatija: Najveći hrvatski festival koktela

Na terasi hotela Kvarner u Opatiji uspješno je održan prvi Imperial Spirits Festival, najveći festival koktela u Hrvatskoj.

Riječ je o festivalu koji na jednom mjestu okuplja najbolje koktel majstore iz regije i predstavlja najnovije trendove iz industrije nudeći jedinstveno barsko iskustvo uz vrhunski program i atmosferu. Prvo je izdanje okupilo više od 1500 posjetitelja.

‘Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine’, poručili su organizatori iz kompanije Liburnia Hotels & Villas.

Svoje koktele predstavilo je 20-ak poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima, koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. Riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela: ‘Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je bio predstaviti trendove, ali i zabaviti okupljene – u tome smo svakako uspjeli.’

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

‘U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Veliko hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine’, rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a.

Na festivalu je održano ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre. Blazhev osvojio je glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu. Posjetitelje je oduševio i after party u klubu Gervais na kojemu je nastupio jedan je od vodećih hrvatskih DJ-a s internacionalnom karijerom – Joe2Shinne.

A. K. / Foto: 404 Agency


Tagged: , , , , , , , , ,