Otok ljubavi: Premijera na Locarno Film Festivalu

Film ‘Otok ljubavi’ sarajevske redateljice Jasmile Žbanić, imao je svjetsku premijeru na  67. Locarno Film Festivalu u Švicarskoj.Jasmila Žbanić-Otok ljubavi-LocarnoUz redateljicu, premijeri su prisustvovali i glumci Ariane Labed, Ermin Bravo, Leon Lučev (ujedno i jedan od producenata filma), Lee Delong, direktorica fotografije Christine A. Maier, producenti Damir Ibrahimović, Andrea Štaka i Thomas Imbach, kompozitor Balz Bachmann i montažerka Isabel Meier.

Premijera, odnosno priča o samom filmu započela je kratkom projekcijom ‘Otoka ljubavi’, a potom je održana press konferencija na kojoj su protagonisti filma govorili o svom radu i odgovarali na pitanja o snimanju, radu glumaca i političkom aspektu priče. Novinari su vrlo pozitivno reagirali na film, usporedivši ga s ‘Mamma miom’ pa čak i s ‘Boratom’.

Film je prikazan u okviru programa Piazza Grande, kako se zove i jedno od najvećih otvorenih kina u Europi s 8000 mjesta. Zbog kiše, organizatori su premijeru filma, održali i u zatvorenom prostoru FEVI, koji prima oko 3000 gledatelja i koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Uobičajeno za Locarno Film Festival je da se projekcije u otvorenom kinu ne otkazuje, tako da je film na otvorenom vidjelo oko 4000 posjetitelja kojima ni kiša nije mogla pokvariti ugođaj.

Ceremonija je započela dodjelom nagrade za životno djelo čija je dobitnica legendarna glumica Mia Farrow. Tom prilikom podsjetili su se na neke od filmskih klasika u kojima je ona igrala i ostvarenim ulogama ostavila duboki trag na kompletnoj svjetskoj kinematografiji. Nakon toga predstavljena je ekipa filma ‘Otok ljubavi’, a redateljica Jasmila Žbanić odlučila je umjesto dugih govora, s Leeom Delongom i Erminom Bravom otpjevati pjesmu ‘Fever’ što je posebno oduševilo publiku koja je dugim pljeskom popratila ovu originalnu najavu filma.

Nakon Locarno Film Festivala, ‘Otok ljubavi’ imat će i svoju regionalnu premijeru, 16. kolovoza na 20. Sarajevo Film Festivalu.

PRiredba


 

Pročitajte još: Otok ljubavi Jasmile Žbanić , Jasmila Žbanić završila snimanje Otoka ljubavi


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,