Otvoren prvi Pelješac festival Orebić

Više od tisuću posjetitelja na ljetnoj pozornici Mlinica u Orebiću uživalo je u sjajnim izvedbama solista i zbora umjetnika Nacionalne opere iz Bukurešta uz pratnju Bukureštanskog metorpolitan orkestra i pod dirigentskom palicom Vilijane Valtcheve, Danijela Jinge i Joséa Cure.

Maestro i argentinski tenor svjetskog glasa José Cura u Orebiću ima višestruku ulogu. Generalni je i umjetnički direktor trodnevnog festivala i za ovo mjesto i Pelješac ima velike planove. Za iduću godinu već najavljuje još veći spektakl.

Nastup zbora i solista – Ester Pavlu, Borisa Lukova, Teodore Tchoukourske, Emila Zheleva bio je nabijen emocijama, širila se pozitivna energija, a Pelješčane i njihove goste najviše je raznježio zbor Osnovne škole Orebić koji je nastupio na početku i na kraju te jedinstvene večeri.

‘Uz prekrasne plaže i vrhunsku eno-gastro ponudu, od ove godine imamo razlog više za posjet Orebiću i Pelješcu. Pelješac festival Orebić događaj je koji se ne propušta. U naše mjesto ove godine dovodi poznate glazbenike i dirigente, a u sljedećim izdanjima očekuju se nastupi vrhunskih zvijezda, pa se tako mali Orebić našao uz bok najvećim ljetnim festivalima’, ističe Mladen Đeldum, direktor TZ općine Orebić uz poziv svim ljubiteljima dobre glazbe da ponovno dođu na ljetnu pozornicu Mlinica uz podsjetnik da su ulaznice ove godine gratis.

Zbor umjetnika Nacionalne opere u Bukureštu izveo je poznate melodije poput ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Mamma Mia’, ‘Proud Mary’…, a Bukureštanski metropolitan orkestar pod dirigentskom palicom maestra Cure Dvořákovu ‘Simfoniju iz novog svijeta’.

Danas je na repertoaru znameniti Verdijev ‘Requiem’, a maestro Cura ističe kako će se ovo monumentalno djelo izvesti prvi put na poluotoku Pelješcu kao posebno priznanje Orebića svima onima koji su preminuli u posljednje dvije za svijet iznimno teške godine.

A.R. / Foto: Ante Čizmić/CROPIX


Maestro José Cura na Pelješac festivalu u Orebiću

Tagged: , , , , , , , , ,