Pariz: Uručene nagrade Varaždinskih baroknih večeri

Kao što je i najavljeno na svečanom proglašenju laureata 45. Varaždinskih baroknih večeri, nagrade Ivan Lukačić i Jurica Murai ponaboljim glazbenicima na ovogodišnjem festivalu dodijeljene su naknadno u Parizu.
Pariz-nagrade 45. Varaždinskih baroknih večeriGlazbenici su naime, nakon svojih nastupa otputovali iz Varaždina, no sretna je okolnost ove godine bila što je svoju tromjesečnu praksu u Koncertnom uredu Varaždin i na festivalu odrađivao student poslijediplomskog studija na Sveučilištu Paris Sorbonne i mladi muzikolog Marko Gašparović. On je po svom povratku u francusku metropolu u ime festivala i žirija uručio nagrade laureatima.

Nagradu Jurica Murai čembalist Pierre Hantaï preuzeo je nakon svog koncerta u Abbaye de Royaumont nedaleko Pariza. Nagrada Ivan Lukačić za najbolji muzikološki rad Katarini Livljanić i projekt ‘Judita’ predana je na Sveučilištu Paris Sorbonne, a istoimena nagrada koju je festivalski žiri ove godine dodijelio ansamblu De Caelis uručena je poslije njihova koncerta u Muzeju Cluny u Parizu.

VBV


45. Varaždinske barokne večeri

Laureati 45. Varaždinskih baroknih večeri


Varaždin-Glazba s dvora Louisa XIV

Glazba s dvora Louisa XIV.

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,