Pčelarstvo Rončević: Med uz KloPizzu

U zagrebačkoj pizzeriji KloPizza Merlot (Tkalčićeva 43) predstavilo se OPG Pčelarstvo Rončević, Sv. Juraj, koje sudjeluje i na Danima meda na Trgu bana Jelačića.pcelarstvo-roncevic-medPčelarica Ivana Rončević ispričala je svoju priču o pčelama, medu, ljubavi prema svome poslu – i važnosti meda u današnjem stresnom životu. Damir Rogulja, predsjednik Udruge pčelara Pčelinjak-Zagreb, objasnio je koliko natjecanja u kvaliteti meda pridonose kvaliteti samog proizvoda i njegovoj percepciji kod potrošača. Napomenuo je važnost kontroliranja proizvoda i naglasio važnost prezentacija i sajmova meda kako bi se javnost educirala o njemu. Situacija u hrvatskom pčelarstvu nije sjajna i zahtijeva aktivno djelovanje svih pčelara za (o)čuvanje pčela u uvjetima globalnog zatopljenja i klimatskih promjena – i čuvanje njihovih staništa te obnavanjanje nasada bilja koje je ugroženo (smilje).

krasnarski-sir-i-med-od-smiljaOPG Rončević proizvodi sortni med od kadulje, sortni med od smilja, sortni med od vrijeska, med crnogorične medljike – medun, livadski planinski med te medenjake, propolis, cvjetni prah, medni ocat, medne sirupe, meleme za njegu kože.

Nakon promocije, u pizzeriji Klopizza Merlot za ljubitelje dobrih zalogaja održana je večera pod nazivom ‘Abeceda finih zalogaja na slovo M – Med i Medea’ tijekom koje su se uz jela posluživali med Rončević i vina istarske vinarije Medea te mlado maslinovo ulje Salvela.

M. V. / Foto: Julio Frangen


chello-deep-dish-pizza
Pizzeria Chello: Čikaška deep dish pizza
Tagged: , , , , , , , , , ,