PiČi – Piši i Čitaj: Ksenija Kušec

Novi projekt zagrebačke Knjižnice Vladimira Nazora i CeKaPe-a, jednom mjesečno nudi užitak u čitanju tekstova – novih, neobjavljenih, prvi puta pročitanih, ali i onih koji su završili u koricama knjiga. Prvo druženje je u četvrtak, 25. veljače, u 18 sati. PiČi-mo s književnicom Ksenijom Kušec!, poručuju organizatori.
PIČI-Piši i Čitaj-Ksenija KušecKsenija Kušec objavila je pet knjiga, a njezine kratke priče, od kojih je većina nagrađena, sudjelovale su na brojnim književnim natječajima u regiji. Autorica je zbirke priča ‘Reci mi sve’ (CeKaPe, 2013.) i romana za djecu ‘Janko i stroj za vrijeme’ (Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, 2013.) i ‘Prozirna Lili’ (Evenio, 2015.), a prema njezinoj zbirci priča za djecu ‘Priče iz Sunčeva sustava’ (Profil, 2010.) nastala je i kazališna predstava koja se izvodi u zagrebačkoj Tvornici lutaka.

S posljednjom knjigom za odrasle, romanom ‘Sobe’ (CeKaPe, 2014.) čvrsto je pozicionirala svoje mjesto na hrvatskoj književnoj sceni i stekla brojnu čitateljsku publiku.

Nakon Ksenije Kušec, svoje tekstove čitate vi. Donesite svoje priče, pjesme, dijelove romana ili dramskog teksta i podijelite ih s drugima. U prijateljskoj, poticajnoj atmosferi razgovarat će se o tekstovima, književnosti i pisanju sa ciljem da se okupe kreativci, mladi pisci i čitatelji.

PiČi-mo zajedno u jedinstven, neponovljiv svijet Pisanja i Čitanja! Prvu tribinu moderira voditeljica Centra za kreativno pisanje Sanja Vučković.

KVN /Foto: Robert Ravnić


Ksenija Kušec
Ksenija Kušec: Nije dobro naći se u mojim knjigama
Tagged: , , , , , , , , , ,