Pokazna vježba HGSS-a na Braču

Na 65. kongresu spasilačkih službi IKAR CISA koji se od utorka održava u organizaciji HGSS-a u Bolu na Braču, danas (petak, 18. listopada) u poslijepodnevnim satima, domaćin konferencije HGSS je izveo dvije atraktivne pokazne vježbe: spašavanja s ploveće koče te spašavanje utopljenika iz mora.

HGSS-pokazna vježbaHGSS je i u stvarnosti resurs koji se koristi za spašavanje na unutarnjim vodama, strmim dijelovima obale i pri situacijama kada se uobičajenim plovilom zbog nemirnog mora ne može pristupiti ugroženima i brodolomcima na obali. Nakon vježbe domaćin je okupljenim sudionicima organizirao zajedničko druženje gdje su se gosti imali priliku upoznati s folklorom i baštinom domaćina.

Za sutra (subota, 19. listopada) je predviđeno završno i zajedničko analiziranje i usvajanje zaključaka, po svim komisijama (komisija za helikoptersko spašavanje, komisija za tehniku i opremu spašavanja (zemaljsko spašavanje), komisija za potrage i lavine te komisija za medicinu spašavanja), a nakon toga Plenarna sjednica gdje se usvajaju izvješća i akti te vrši prijam novih članica. Po završetku plenarne sjednice, svečano će se zatvoriti kongres u 19 sati, a nakon toga je predviđena svečana večera svih sudionika s visokim uzvanicima.

HGSS
Foto: Milan Bulatović

Tagged: , , , , , , , ,