Poreč: Četvrt stoljeća Vinistre

Ljubitelji istarskih vina dolaze na svoje! Od petka 11. do nedjelje 13. svibnja u dvorani Žatika u Poreču održava se najdugovječnija vinska manifestacija u Hrvatskoj.25. Vinistra okuplja više od 130 izlagača, a očekuju vas vrhunska vina u kojima će uživati najzahtjevniji vinoljupci, odlična hrana, sjajan zabavni program i gostovanje globalne zvijezde vinskog svijeta – britanskog vinskog kritičara Stevena Spurriera, poznatoga kao inicijatora legendarnog Paris tastinga, 1976. godine kada su prvi puta u povijesti američka vina pobijedila francuska.

Dan prije svečanog otvorenja, u hotelu Parentium, Plava laguna, vinari, sommelieri i enolozi družit će se sa Spurrierom na masterclass radionici ‘Stevenovo putovanje kroz istarske malvazije’.

Vođene vertikalne degustacije Malvazije i nagrađivanog Cabernet sauvignona Festige poznate vinske kuće Laguna, sljubljivanje zrelih istarskih sireva i maceriranih istarskih malvazija, degustacija vina otoka Krka, usporedba istarskih sa svjetskim vinima, prezentacija Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, tek su neke od zanimljivih radionica i razlog više da sljedeći vikend dođete u Poreč i upoznate najpoznatija imena istarskog vinarstva, ali i ona čije vrijeme tek dolazi.

Istinski gurmani neće propustiti ‘Plava laguna Gourmet show’ na kojem će se uz poznate istarske restorane Bacchus, La Grisa i Konoba da Lorenzo predstaviti i nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Hrvatskog zagorja. Idu li jela moderne zagorske kuhinje uz istarska vina, uvjerite se iz prve ruke, u petak prvog dana Vinistre.

L. P.


Tagged: , , , , , , , ,