Posljednji ispraćaj Kemala Montena u Sarajevu

Jednako tiho i dostojanstveno kao u Zagrebu, i Sarajevo se oprostilo od legendarnog Kemala Montena, pjevača koji je preminuo 21. siječnja u 67. godini života.
Kemal Monteno-Sarajevo-ispraćajBrojne osobe iz javnog života, kolege i prijatelji pristigli su u sarajevsko Narodno pozorište gdje je održana komemoracija.

Dino Merlin, Zdravko Čolić, Milan Stupar, Ismeta Krvavac, predsjednik Gradskog vijeća Sarajeva Miro Lazović, ministar kulture i operni pjevač Ivica Šarić, Nikša Bratoš samo su neki od kolega koji su se s tugom prisjetili svima omiljenog pjevača. Osim predivnih ljubavnih pjesama, po kojima će zauvijek biti zapamćen, svi koji su imali prilike raditi s njim, složni su u jednom: Kemal Monteno bio je jednostavan i skroman, bio je čovjek velikog srca koji je svojim melankoličnim glasom znao raznježiti dušu, ali i osoba puna energije i duha zbog kojeg su ga svi voljeli.

Tisuće ljudi došlo je i na Gradsko groblje Bare gdje je sahranjen u Aleji velikana. Stihovima njegove pjesme ‘Dušo moja’, glumac Rade Šerbedžija oprostio se od svog dugogodišnjeg prijatelja. Uz svojevrsnu himnu ‘Sarajevo ljubavi moja’, nastaloj 1976. godine, Kemal Monteno zauvijek se vratio svome rodnom Sarajevu.

C. R.


Pročitajte još: In memoriam: Kemal Monteno (1948.-2015.) , Zagreb se oprostio od Kemala Montena


 

Tagged: , , , , , , , , ,